Sunday, 20 December 2015

Tips Memilih Produk Nutrisi : Tips 1

Bagaimana Cara untuk Memilih Produk Nutrisi?


Salah satu cara kita nak tahu samada makanan tambahan (supplement) kita tu bagus atau pun tidak, soalan ini perlu dijawab terlebih dahulu:
👉
"Adakah Produk Supplement ini lulus "ujian air"?"

Ujian air digunakan untuk memastikan penyerapan produk nutrisi. Banyak produk pemakanan di pasaran mengandungi banyak bahan tiruan, bahan pengisi dan pewarna. Apabila dimakan, sistem pencernaan kita tak dapat memecahkan pil untuk penyerapan.

Cuba buat eksperiment ini pada makanan tambahan anda:

Ambil pil sampel daripada produk u all dan letakkan di dalam segelas air. Pil itu mesti benar-benar larut menjadi longgokan serbuk dalam masa 20 minit.

Ujian air ke atas supplement Shaklee

Ujian Air Ke Atas Multi Vitamin Vitalea Shaklee


Jika makanan tambahan anda mengambil masa yang lama untuk larut, maka terdapat kebarangkalian yang sangat tinggi bahawa badan anda tidak dapat memecahkan produk-produk tersebut dan menyerapnya ke dalam darah anda.

Sebenarnya ada banyak lagi tips memilih makanan tambahan yang perlu anda tahu, Ini antara salah satunya, InshaAllah selepas ini saya akan update tip-tip seterusnya untuk anda. Semoga info ini bermanfaat untuk anda yang membaca.

Sekian...salam....


0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com