Tuesday, 29 December 2015

Tips Memilih Produk Nutrisi: Tips 4 & 5


Tips 4: Bagaimana Cara Memilih Produk Nutrisi Bermutu Tinggi


Tips keempat ni pendek je.. Cuba tanya atau search jawapan soalan ini kepada pengeluar produk nutrisi anda.
Adakah pengeluar supplement anda mempunyai
bajet penyelidikan bagi produk supplement mereka?

Pengeluar berkualiti tinggi harus memperuntukkan sekurang-kurangnya US$1,000,000 setahun bagi penyelidikan untuk membangunkan dan menguji keberkesanan produk mereka.




Untuk rekod, Shaklee telah melabur US$250 juta dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan. Dalam jangka masa panjang, pengguna supplement Shaklee didapati mempunyai kesihatan yang lebih baik dengan amat ketara sekali:
  • Paras trigliserida 33% lebih rendah
  • Nisbah 11% lebih rendah daripada jumlah kolesterol untuk kolesterol HDL
  • Tahap homosistein 36% lebih rendah
  • Tahap protein C-reactif 60% lebih rendah

Shaklee Corporation mendapat keputusan yang amat baik dan pengguna-penggunanya melaporkan insiden yang rendah bagi penyakit jantung koronari, angina, kegagalan jantung kongestif, diabetis, strok dan emphisema.

Monday, 28 December 2015

Tips Memilih Produk Nutrisi: Tips 2 & 3

Tips 2: Bagaimana Caranya untuk Memilih Produk Nutrisi Berkualiti Tinggi

Untuk mengetahui samada produk nutrisi tersebut berkualiti tinggi dan berkesan anda haruslah menyelidik latar belakang tentang produk tersebut dan menjawab persoalan ini:
Adakah Produk Nutrisi anda Menjalani Ujian Kualiti ke atas Bahan-bahan mereka?

Untuk pengetahuan u all setiap kelompok produk pemakanan perlu mempunyai bahan-bahan mentah yang dianalisis untuk kemujaraban dan kualiti.

Produk-produk supplement yang terbaik akan mempunyai sebanyak 300 ujian KUALITI pada setiap satu produk supplement mereka. Sebab tu  Shaklee mengambil masa yang lama untuk membangunkan sesuatu produk sebelum dipasarkan. Sebagai contoh, set kecantikan kulit NutriWHhite mengambil masa selama TIGA tahun untuk dibangunkan. Vivix juga mengambil masa bertahun-tahun untuk melakukan penyelidikan oleh para saintis terkemuka.

vivix produk anti penuaan


Shaklee sangat-sangat menitik beratkan soal kualiti produk mereka iaitu dari proses penyelidikan sehinggalah ke proses pembungkusan. Wajib mengikut piawaian dan syarat yang ditetapkan. 

Oleh itu, perasaan was-was tak perlu lagi timbul apabila sahaja anda menggunakan produk Shaklee. 


Tips 3: Bagaimana Caranya Untuk Memilih Produk Nutrisi Berkualiti Tinggi


Ini tips yang ketiga untuk mengetahui produk nutrisi yang anda amalkan tu bermutu tinggi atau tidak. Hanya dengan menjawab soalan ini sahaja,
Adakah pengilang menerbitkan
Penemuan klinikal mereka dalam JURNAL-
JURNAL ulasan sains?


Pengeluar supplement yang terbaik bukan sahaja melakukan ujian klinikal ke atas produk mereka, tetapi mereka juga menerbitkan hasil klinikal mereka dalam jurnal-jurnal ulasan sains.

Shaklee jurnal

INFO:
Sehingga sekarang, Shaklee telah menerbitkan lebih dari 100 jurnal penyelidakan saintifik. Komitmen Shaklee yang begitu tinggi dalam penyelidikan dan pembangunan (R&D) produk  hanya untuk memastikan keberkesanan produk dijamin!

Rasa bertambah yakin tak dengan produk Shaklee? Kagum kan. Sebenarnya ada lagi empat tips bagaimana memilih produk nutrisi yang berkualiti tinggi, Saya akan share sedikit demi sedikit yer. Kalau anda ikut tips ni InshaAllah anda tidak akan silap membeli produk, 

Sekian...

Sunday, 20 December 2015

Tips Memilih Produk Nutrisi : Tips 1

Bagaimana Cara untuk Memilih Produk Nutrisi?


Salah satu cara kita nak tahu samada makanan tambahan (supplement) kita tu bagus atau pun tidak, soalan ini perlu dijawab terlebih dahulu:
👉
"Adakah Produk Supplement ini lulus "ujian air"?"

Ujian air digunakan untuk memastikan penyerapan produk nutrisi. Banyak produk pemakanan di pasaran mengandungi banyak bahan tiruan, bahan pengisi dan pewarna. Apabila dimakan, sistem pencernaan kita tak dapat memecahkan pil untuk penyerapan.

Cuba buat eksperiment ini pada makanan tambahan anda:

Ambil pil sampel daripada produk u all dan letakkan di dalam segelas air. Pil itu mesti benar-benar larut menjadi longgokan serbuk dalam masa 20 minit.

Ujian air ke atas supplement Shaklee

Ujian Air Ke Atas Multi Vitamin Vitalea Shaklee


Jika makanan tambahan anda mengambil masa yang lama untuk larut, maka terdapat kebarangkalian yang sangat tinggi bahawa badan anda tidak dapat memecahkan produk-produk tersebut dan menyerapnya ke dalam darah anda.

Sebenarnya ada banyak lagi tips memilih makanan tambahan yang perlu anda tahu, Ini antara salah satunya, InshaAllah selepas ini saya akan update tip-tip seterusnya untuk anda. Semoga info ini bermanfaat untuk anda yang membaca.

Sekian...salam....


Tuesday, 15 December 2015

Tips Lambatkan Penuaan dengan Buah Pisang

Pisang Buah Anti Penuaan




Korang tau tak Pisang kaya vitamin A, Vitamin B dan Vitamin E, yang bertindak sebagai agen anti penuaan

Korang boleh menggunakan pisang segar yang dilenyekkan dicampur dengan madu untuk mendapatkan kulit bersinar. 

Buah kuning ini juga sumber yang kaya serat, mineral, magnesium dan kalium, yang bermanfaat untuk membantu peredaran darah yang lancar dan meningkatkan sistem imun tubuh.

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com