Thursday, 21 May 2015

Kenapa Shaklee Syarikat MLM

MENGAPA SYARIKAT SHAKLEE DITUBUHKAN DAN KENAPA SHAKLEE MERUPAKAN SEBUAH SYARIKAT MLM

shaklee MLM

Kisahnya bermula pada tahun 1956, apabila Dr. Shaklee dan 2 orang anak lelakinya bernama Forrest Jr dan Lee (Raleigh) ingin mencipta pemakanan berkonsepkan 'pencegahan' dan konsep hidup secara positif. Atas keinginan ini maka lahir lah Shaklee Corporation.
🍃🍃🍃

Sebenarnya keluarga Shaklee menubuhkan syarikat Shaklee mereka bukan semata-mata untuk mendapatkan keuntungan yang banyak tetapi lebih kepada untuk membantu orang hidup lebih sihat.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂

Dr. Shaklee mahu setiap produknya menjadi yang terbaik dan mampu memenuhi keperluan sebenar pengguna, bukan sekadar diletakkan di atas rak.

🍂🍂🍂🍂🍂🍂


KENAPA MLM?

Pengalaman Dr Shaklee bekerja dengan satu-satu pesakit sebenarnya telah membawa kepada model jualan langsung syarikat (MLM).
.
Pada masa tu Dr Shaklee berfikir perbualan secara peribadi (one to one) adalah cara terbaik untuk menerangkan faedah kesihatan dengan cara pencegahan.
.
Beliau berkata,"Ok kita akan mengajar beberapa orang dan mereka pula akan mengajar orang lain untuk mengajar orang lain untuk mengajar orang lain."
.

Kemudian orang-orang Shaklee melakukan dengan cara bercakap dengan orang diserata California, masa tu mereka hanya menggunakan stesen kereta kuda Plymouth sahaja sebagai pusat pendengaran mereka..yelah orang dulu-dulu tak macam sekrang ni guna internet je dalam beberapa jam dah jadi viral..
.
Usaha ini seperti sebuah kitaran. Mereka bercakap,orang mendengar dan orang yang dengar tu akan beritahu orang lain. Walaupun tanpa jurujual yang formal, mesejnya tersebar luas...jadi viral satu negara USA. .
.

As a result, anak beranak ni telah mencipta beratus ribu pergerakan akar umbi dan sebuah syarikat yang hari ini bernilai USD500 Juta! Nampak tak the power of sharing kat sini?
🔊🔊🔊🔊🔊

Inovasi Dr.Shaklee tidak berakhir dengan supplement...tak lama lepas tu tercipta lah pula produk pembersihan rumah yang berkonsepkan biodegradasi. Misi beliau mahu meng shaklee kan seisi rumah dengan cara selamat dan mesra alam!
👨👨👨👨👨

50 tahun kemudian syarikat beliau telah membawa beratus ribu orang kepada kehidupan yang lebih baik dan bantu kita semua hidup dalam dunia yang lebih baik..

Macam tu lah cerita sejarah shaklee dan kenapa shaklee dijadikan syarikat MLM...


Ni lah serba sedikit latar belakang MLM Shaklee.. serius sesiapa yang join Shaklee dan buat bisnes tak kira part time or full time takkan rasa Shaklee ni MLM..Saya sendiri tak tahu yang Shaklee ni sebenarnya MLM waktu mula-mula join dulu..Alhamdulillah..

sekian....salam sayang...


0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com