Saturday, 25 April 2015

Bahaya ke Shaklee?

Assalamualaikum....morning!

Sekarang dah pukul 5 pagi..sebelum buat keje curi masa sikit kita nak share bukti tentang keberkesanan Shaklee..agar kita pengguna yang makan Shaklee ni makan supplement dengan yakin tanpa ragu.
.
Sebenarnya, banyak syarikat mendakwa produk mereka berkesan termasuklah Shaklee..ahaks! Taaapiii.....kami mempunyai BUKTI. Shaklee melabur lebih dari $300 juta (US Dollar dikk...) hanya untuk ujian klinikal dan buat research tentang produk sahaja. Banyakk weh 300juta... Dollar US pulak tuuu...
.
Sebelum produk sampai ke tangan korang, Shaklee telah melakukan sebanyak 100 ujian klinikal ke atas setiap produk...maknanya bukan sekali buat je ujian klinikal malahan setiap kali produk dipasarkan wajib buat ujian klinikal.
.
Produk Shaklee juga mempunyai saintis sendiri yang bekerja sepenuh masa (bukan part time.. ) dan kakitangan yang bertauliah Sarjana atau lebih tinggi dalam bidang pemakanan.

Shaklee different

.
Selain diuji di makmal Shaklee sendiri, supplement Shaklee juga ada buat ujian klinikal ke atas setiap produk di institusi lain antaranya di Harvard University, University of Tufts, John Hopkins, Yale, UCLA, Stanford University, University of California Berkley. Ujian ni kita buat dekat semua universiti berprestij ni supaya semua keputusan dan metadology adalah sama,adil dan tidak berat sebelah.
.
Yelaaa kang ada kata memang laĆ  orang Shaklee yg buat ujian klinikal dah tentu laaa depa kata selamat...haha...kita juga ambil instistusi luar untuk buat ujian klinikal sendiri ke atas produk Shaklee..
.
Ok sampai sini je kalau nak cerita memang sangat penjang. Belum cerita lagi anugerah- anugerah yang Shaklee menang 100 pingat Emas, perak,gangsa. Ini anugerah ahli sukan bertaraf DUNIA yang guna produk kita...produk Shaklee lerr..bukan peringkat sekolah yerr...hikhik..

Shaklee sangat-sangat menitikberatkan kualiti produk mereka.. termasuk lah packaging.. sebab tu kolagen dihentikan pengeluaran sementara sebabnya kilang yang bungkus kotak kolagen tak ikut kualiti dan standard yang Shaklee tetapkan. Of course ini bukan kilang kicap yer...bukan main-main punya produk. Sekadar melepas batuk di tangga...no..no..no..

Lain kali kita cerita lagi...salam subuh untuk semua..







Puan Hani | Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
healthybeuti@gmail.com | 019-3630891

0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com