Tuesday, 7 April 2015

10 Fakta Lecithin Selain untuk Kurus yang Wajib Anda Tahu

Umum tahu fungsi utama lecithin adalah untuk membakar lemak. Tapi ada lagi kelebihan lecithin saya nak share dengan anda semua. Ramai yang tak tahu ni, lecithin bukan saja untuk membakar lemak ok, malah manfaatnya lebih dari sekadar membakar lemak. Kalau tak percaya jom baca...

Kelebihan Lecithin:

1. Serap vitamin larut lemak

Lecithin membantu badan kita menyerap vitamin A,D,E,K. Kesemua vitamin ni adalah yang larut-lemak.

2. Melindungi hati

Lecithin menghalang endapan lemak di hati, menghalang sirosis hati dan hati berlemak. Lecithin juga membantu memulihkan kesihatan hati...ok yang ni i memang tak tahu pun...selama ni ingat DTX Complex je yang mampu mencuci hati.

3. Memecahkan kolesterol dan lemak

Yang ni umum tahu lecithin bertindak sebagai "pembersih" salur darah, if u all ambil lecithin dengan kuantiti yang lebih banyak ia membantu mengemulsi atau memecahkan lemak dan metabolisme lemak,kolesterol dan trigliserid di dalam tubuh.

4. Menghalang obesiti

Pengambilan lecithin dalam kuantiti tertentu mampu mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.

5. Mencantikkan otot dan kulit

Ini salah satu fungsi lecithin yang saya suka...hehe...apabila kita makan lecithin secara konsisten, kulit kita akan membentuk satu membran sel yang baru, tindakan ini mampu melembapkan kulit, menghaluskan kulit, kulit pun jadi cantik. Selain tu lecithin juga sangat baik dalam mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan wajah.

6. Memulihkan alergi

Lecithin menghalang platlet darah dari mengaktifkan tisu gegelung di dalam salur darah. Tanpa penggunaan lecithin, akan menyebabkan penyakit kulit makin teruk seperti dermatitis,demam alergi dan sebagainya.

7. Menghalang kejadian batu karang

Yang ni tak tahu la korang tahu ke tak kan....sebenarnya 90% batu karang terjadi dari kolesterol, fungsi lecithin kan mengemulsikan kolesterol berlebihan,so lecithin mampu menyekat kejadian batu karang.

8. Meningkatkan daya ingatan dan meringankan stress

Lecithin mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran,memperbaiki daya ingatan, menghalang alzheimer dan meringankan stress. Wania hamil digalakkan mengambil lecithin secukupnya untuk pembesaran sihat janin.

9. Menghalang tekanan darah tinggi

Lecithin menghalang arteriosklerosis,menggalakkan peredaran darah..sebab tu atas fakta ini lecithin juga bagus utnuk meghalang tekanan darah tinggi.

10. Memperbaiki prostat lelaki

Kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lecithin yang banyak.

11. Mengurangkan sembelit

Lecithin ni sebenarnya melembutkan najis, yg ni ramai yang tak tahu. Ia juga melembapkan usus dan meleraikan toksin dalam usus...bab-bab buang toksin ni kita memang suka lah!!


Jom kita baca kejap apa fungsi sebenar kolin (choline) ni...banyak juga produk yang hasilkan choline sendiri taw...sebab kesan dia pada janin baby sangat luar biasa hebat!

 "Choline is used to develop and maintain health brain cells, especially by improving the signaling capacity, structural integrity and fluidity of neuronal membranes. It has been found that Choline needs are especially high for babies developing in the womb when an estimated 50,000 neurons per second are being formed. One study in animal subjects found that pregnant mothers who were given greater amounts of Choline had offspring with higher IQs than their counterparts with lower intakes."

Hebat kan choline? Yang bestnya dalam Lecithin ada choline! so memang tak rugi la kan korang semua amalkan lecithin. Kalau bukan untuk baby dalam perut, 'choline' bagus untuk perkembangan otak mommy, mencegah penyakit pelupa dan bagus untuk wanita yang nak dekat nak menopause. 
kebaikan lecithin

Nak order lecithin cepat contact saya...sepanjang bulan ni ada promosi lecithin... cepat sebelum terlambat! ujung-ujung bulan selalunya stok akan habis!

salam sayang....hani..=)



0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com