Tuesday, 7 October 2014

Pecinta Keropok dan Megi Wajib Baca!

Adakah protein yang anda ambil setiap hari benar-benar berkualiti?Memahami apa itu protein adalah langkah terbaik untuk mengenali protein itu betul-betul berkualiti untuk diet seharian anda. Memang betul semua makanan mengandungi protein, tetapi adakah makanan yang kita ambil itu dari sumber yang berkualiti terutamannya makanan yang diproses? Ini belum masuk lagi bab nisbah protein dalam makanan, kerana kebanyakan makanan di Malaysia ini amat rendah kandungan protein nya!


ESP supplement terbaik

Struktur protein terbina oleh komponen-komponen kecil yang dikenali sebagai Asid Amino. Setiap asid amino berbeza dan  terdiri daripada komposisi asid amino yang berbeza. Protein yang berkualiti adalah protein yang mengandungi kesemua (atau hampir semua) asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan oleh badan manusia, tetapi amat penting untuk kemandirian manusia-kelompok asid amino ini dikenali sebagai Essential Acid Amino (EAA). EAA tidak dapat dihasilkan oleh badan manusia, kerana itu ia hanya boleh diperolehi sepenuhnya menerusi diet harian kita.

maggi

Tanya kepada diri anda, adakah keropok dan maggi adalah itu mengandungi kesemua EAA yang diperlukan oleh tubuh badan anda? Jawapannya ofcos la TIDAK kan...Perlu diingat EAA adalah sesuatu yang istimewa, atau bahasa yang tepat "high quality" . Benda yang "high quality" tidak akan sewenang-wenangnya wujud dalam makanan yang "low quality". Hanya sumber-sumber protein tertentu sahaja yang mengandungi kesemua komposisi EAA di dalamnya. 

credit dan olahan semula dari blog kevinzahri.com

Pilihan protein saya tentulah Energizing Soy Protein (ESP)

Kenapa ESP?

<3 Kerana ESP mengandungi kesemua 9 asid amino penting yang badan kita tak dapat hasilkan. Kesemua 9 asid amino ini adalah lengkap yer..that is why i love ESP..!!

<3 Kerana ESP ialah ESP merupa protein soya NON GMO yang berkualiti tinggiAPA PILIHAN PROTEIN ANDA?Puan Hani | Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
Whatsapp.Call.SMS 019-3630891 | Email: healthybeuti@gmail.com

0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com