Saturday, 27 September 2014

13 Manfaat Bawang Putih Yang Mengejutkan




Malam-malam ni kita nak cerita manfaat bawang putih yang agak mengejutkan. orang tua-tua percaya bawang putih mampu mengubati penyakit strok, kencing manis dan masalah pernafasan macam batuk,selsema,susah bernafas...bawang putih atau garlic famous dikalangan pengidap diabetis taw..

Garlic Complex Shaklee dan Bawang putih di dapur, mana satu pilihan anda?


Pertama kali saya perkenalkan garlic complex ni pada seorang customer saya, mak dia mengidap diabetis. Sadis cerita dia kata hari-hari mak dia duk cucuk insulin sendiri..dah mcm doktor dah..then saya suggest Alfalfa Complex, Zinc Complex dengan Garlic Complex. Alhamdulillah menjadi! Sekarang mak dia tak perlu suntik insulin lagi..kita suka kan bila tengok orang lain sihat dan bahagia..=) 





Kepentingan Garlic:-

1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint. 

2. Merupakan antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.

3. Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asthma, selsema dan hepatitis.

4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.

5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.

6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.

7. Membantu menurunkan paras kolesterol, LDL, trigliserid dan kelihatan darah mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.

8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengandungi sebatian selenium + germanium + acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.

9. Mengelakkan Odema iaitu air terkumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki.

10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan bronkitis yang berterusan, sakit kerongkong, selsema dan resdung(sinus).

11. Bagi yang mempunyai Diabetis- Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan merangsang hati untuk mengawal gula dalam darah.

12. Mampu melawan bakteria dan semua jenis jangkitan pada- kerongkong dan telinga (throat & ear infection)-Perut memulas(stomach upset)-cirit birit(diarrhea)-bronkitis-luka-luka(infected wounds)-jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong,gusi,mulut, dada, sistem air kencing.

13. Dengan amalan yang konsisten garlic mampu membuang kutil-kutil di wajah dan badan anda. Wajah pula akan bertambah berseri-seri.


rasa-rasa tak boleh nak telan bawang putih yang mentah tu saya cadangkan korang consume je garlic shaklee ni. Saya sendiri makan garlic complex hasilnya buang angin sepanjang masa perut pun selesa je..hihi..









Puan Hani | Shaklee Independent Distributor[ID:883549]
Whatsapp: 019-3630891| Email: healthybeuti@gmail.com

0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com