Wednesday, 3 September 2014

kolagen untuk Kulit Cantik

Apa fungsi kolagen? Kenapa ramai gegurl sanggup habis beribu-ribu hanya untuk kolagen sahaja? haa meh nak cerita apa fungsi kolagen. Erm sebagai seorang wanita melayu terakhir kita ni pesen nak nampak jelita nak nampak cantik nak nampak mantap je setiap masa (i feel u noq..hehe..). Maklumla kan kecantikan tu sumber keyakinan kita. Keyakinan datangnya dari kecantikan yang semulajadi. Ada orang kalo nampak orang lagi cantik dari dia mula lah jeles. Bila dah jeles tu faham-faham jelaa...makanya terjadilah drama.. wanita dengan drama tak dapat dipisahkan..ekeke..

Untuk pengetahuan anda, bila seseorang itu tak kira la wanita atau jejaka meningkat dewasa, banyak protein yang ada dalam kulit mula hilang. Bila dah hilang, kulit akan menjadi kendur dan berwarna kusam. So, apa kaitan dengan kolagen? Kolagen sebenarnya adalah sejenis protein yang ada pada kulit. Boleh dikatakan 80% dari kulit kita mengandungi kolagen. Tapi apa akan jadi kalau kulit kita kekurangan kolagen tertentu?Yup, anda akan kelihatan TUA.
--------------------------------------------------
Siapa yang Patut Makan dan Guna Produk Kolagen?


1) Pelajar (Perempuan dan lelaki)
+ Kolagen bagus untuk mereka yang mempunyai masalah mudah lupa.

2) Artis/ Selebriti
+ Semua manusia sukakan model dan artis yang berkulit cantik. Ngaku jela..Shila Amzah ada produk kolagen dia sendiri. Ning Baizura pun ada kalau tak silap.

3) Mangsa kebakaran
+ Kolagen amat diperlukan untuk replace kulit yang terbakar atau melecur.

4) Lelaki dan Wanita yang nampak tua ( atau orang yang makin tua umur meningkat)
+ Seseorang akan nampak tua bila kulit dia dah start berkedut dan jadi kusam. U need collagen to counter masalah kulit yang berkedut dan rosak. 

5) Perempuan yang baru lepas bersalin
+ Pastikan your husband tak lari selepas dapat anak pertama..

6) Bekas pesakit yang ada masalah kulit/ parut
+ Replace the dead skin cell and reduce acne scars

7) Orang yang mempunyai masalah tidur
+ Collagen bagus untuk mereka yang ada masalah tidur,collagen ini akan membantu anda supply collagen material in the first sleep cycle. Normal sleep cycle adalah 90 minit.

8) Orang yang mudah sakit
+ Improve the metabolism and immunisation.

Haa sekarang faham dah apa itu kolagen dan kenapa kita semua memerlukan kolagen. Kalau perasan baby dan kanak-kanak kulit diorang tegang je..bila ada luka akan sembuh dengan cepat sebabnya kulit diorang mempunyai sangat banyak collagen. Tapi bila umur makin banyak kolagen dalam badan kita semakin berkurangan. Dan jika kita tak top up collagen ni maka banyaklah kesan yang tak bagus anda akan dapat seperti kulit dah tak tegang, luka lambat sembuh, pipi jadi kendur, leher lembik dan banyak lagi lah....


Dengan sentuhan kolagen sahaja kulit anda mampu mendapat perubahan sebegini rupa..wahhh siapa yang mampu menahan kalau macam ni kannn...

salam sayang...=)










Puan Hani| Shaklee Independent Distributor [ID:883549]
Whatsapp: 019-3630891|email: healthybeuti@gmail.com

0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com