Monday, 29 September 2014

Harapan Baru Pesakit Saraf

Vivix antara produk exclusive Shaklee. Sebab apa? Sebab ramuan semulajadi 4 bahan terbaik iaitu anggur muscadine, purple carrot, elderberry, dan polyganum cuspidatum. 


Kagum kejap bila tengok efek kat semua pengamal Vivix...yelaa ada yang minum Vivix untuk penyakit jantung, strok tapi bila kita amati betul-betul wajah diorang pun ikut sekali berubah bukan saja lebih sihat tapi dekat wajah diorang tu memang nampak awet muda, walaupun usia cecah 50an tapi still nampak macam 30an..


kulit tegang bersinar-sinar...sihat..so memang betul la Shaklee claim anda mampu kelihatan 25 tahun lebih muda hidup 25 tahun lebih lama..wahhh memang ia betul-betul menjadi kan.


Kalau tak percaya cuba tengok gambar kat bawah ni..



Gambar kiri (sebelum): 
Gambar kiri tu sebelum Mak Tom jadi pengguna Vivix. Kulit berminyak, kusam, wajah ofcos la nampak lebih tua. Umur 70 kot. Tona wajah yang tak sekata dan berjeragat. 

Gambar kanan atas:
~Waktu ni beliau telah minum 2 botol Vivix. Kulit sangat ketara tidak berminyak. Paling ketara kat leher beliau. Leher tegang dan rata..takde dah lembik-lembik macam leher ayam tu..amazing kan?

Gambar kanan bawah:
~ 8 bulan sebagai pengamal Vivix. Kulit totally glowing dan rata. Leher yang sangat ketara licin, gebu je..kedut berkurangan. Gambar ni nampak macam 40an..serius amazing!!


Yang ni pulak saya nak kongsikan satu lagi testimonial vivix Shaklee. Ini kisah sifu saya mama Zura dan umminya yang ada pembagai masalah kesihatan. Setelah 15 tahun berikhtiar akhirnya berjaya sembuh sepenuhnya dengan Vivix je. Semuanya dengan izin Allah jua..

Klik untuk gambar lebih jelas

Vivix ni tonik ajaib sebab ia mampu mengubah tahap kesihatan anda sehingga 360 darjah. Overclaim tak? tak lahhh...memang betul sebab dah banyak testimoni berkaitan masalah kesihatan yang sembuh selepas mengamalkan Vivix...SLE, gout, darah tinggi, kencing manis, strok, jantung, masalah sexual..wow banyak lagi nak sebut kat sini. Harga dan kualitinya setaraf. yang masih sihat mungkin tak nampak kesannya tapi cuba lah beri pada orang tua masing-masing. Nak-nak lagi yang ada macam-macam penyakit tu. Biasalah dah tua kan..Mencegah lebih baik dari mengubati. Takmo lah umur 40 tapi orang ingat macam 60 tahun..ehehehe..Vivix best..ianya tonik awet muda..=)


Puan Hani | Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
Whatsapp: 019-3630891| Email: healthybeuti@gmail.com

Saturday, 27 September 2014

13 Manfaat Bawang Putih Yang Mengejutkan




Malam-malam ni kita nak cerita manfaat bawang putih yang agak mengejutkan. orang tua-tua percaya bawang putih mampu mengubati penyakit strok, kencing manis dan masalah pernafasan macam batuk,selsema,susah bernafas...bawang putih atau garlic famous dikalangan pengidap diabetis taw..

Garlic Complex Shaklee dan Bawang putih di dapur, mana satu pilihan anda?


Pertama kali saya perkenalkan garlic complex ni pada seorang customer saya, mak dia mengidap diabetis. Sadis cerita dia kata hari-hari mak dia duk cucuk insulin sendiri..dah mcm doktor dah..then saya suggest Alfalfa Complex, Zinc Complex dengan Garlic Complex. Alhamdulillah menjadi! Sekarang mak dia tak perlu suntik insulin lagi..kita suka kan bila tengok orang lain sihat dan bahagia..=) 





Kepentingan Garlic:-

1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint. 

2. Merupakan antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.

3. Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asthma, selsema dan hepatitis.

4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.

5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.

6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.

7. Membantu menurunkan paras kolesterol, LDL, trigliserid dan kelihatan darah mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.

8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengandungi sebatian selenium + germanium + acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.

9. Mengelakkan Odema iaitu air terkumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki.

10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan bronkitis yang berterusan, sakit kerongkong, selsema dan resdung(sinus).

11. Bagi yang mempunyai Diabetis- Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan merangsang hati untuk mengawal gula dalam darah.

12. Mampu melawan bakteria dan semua jenis jangkitan pada- kerongkong dan telinga (throat & ear infection)-Perut memulas(stomach upset)-cirit birit(diarrhea)-bronkitis-luka-luka(infected wounds)-jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong,gusi,mulut, dada, sistem air kencing.

13. Dengan amalan yang konsisten garlic mampu membuang kutil-kutil di wajah dan badan anda. Wajah pula akan bertambah berseri-seri.


rasa-rasa tak boleh nak telan bawang putih yang mentah tu saya cadangkan korang consume je garlic shaklee ni. Saya sendiri makan garlic complex hasilnya buang angin sepanjang masa perut pun selesa je..hihi..









Puan Hani | Shaklee Independent Distributor[ID:883549]
Whatsapp: 019-3630891| Email: healthybeuti@gmail.com

Monday, 22 September 2014

Ciri-ciri kolagen terbaik

Sumber Shaklee punya kolagen adalah dari sisik ikan merah. Macam ni lah rupa ikan merah tu. What's so special about this fish? Yang tu lah yang akan saya kongsikan dengan korang semua ni..jom baca apa yang istimewa sangat ikan merah ni.


Sisik ikan merah atau Red Snapper Scale (RSS) adalah SUMBER TERBAIK kolagen kerana ia merupakan kolagen yang TAHAN LASAK. Ikan merah ini asalnya dari laut sedalam 5000m dari dasar laut dan bebas dari pencemaran air. 

Persoalannya kenapa kita perlukan kolagen yang tahan lasak?

Sebab kolagen merupakan tisu yang mudah rosak dan kendur akibat tindakan tekanan dan bahan kimia. Kolagen yang baik adalah kolagen yang mampu menahan tekanan dan mempunyai DAYA ELASTIK yang TINGGI.

Apa pula ciri RSS ni?

+ Sangat elastik ~ kadar elastik yang sangat tinggi
+ Sangat lasak ~ mampu menahan tekanan berkapasiti 60pound
+ Kadar kelembapan yang tinggi
+ Kepaduan sel yang sangat tinggi
+ Molekul yang halus dan sangat mudah diserap



Ini lah sebabnya Shaklee memilih sisik ikan merah (RSS) sebagai sumber kolagen terbaik abad ini yang mengandungi 400mg kolagen RSS!!!

Sekarang dah terjawab dah kan persoalan ciri-ciri terbaik kolagen. Kesemua sifat tu ada pada Shaklee punya kolagen. Bukan sebab saya distributor Shaklee saya cakap gini tapi memang ia sudah terbukti beb..

Cakap lebih-lebih tak guna, korang sendiri kena cuba dulu baru komen!









Puan Hani| Shaklee Independent Distributor [ID: 883549] |
Whatsapp.Call.SMS : 019-3630891

Kenapa Kena Makan Kolagen?

Haaa tengah malam ni kita taknak banyak cerita,just nak share dengan korang manfaat kolagen je..





Korang semua mesti tahu kan info ni, semakin umur kita bertambah tubuh kita akan menghasilkan semakin kurang kolagen. Akibatnya badan kita akan banyak kedutan dan garis halus kulit akan jadi kendur..paling obvious tang muka tu. Bila kurang kolagen memang ketara beza dia.


 Erm sebenarnya umur bukanlah hanya satu faktor sahaja yang menyebabkan kekurangan kolagen tetapi kerosakan kolagen juga boleh menjadi sangat pantas bila kita terdedah dengan faktor luaran seperti matahari, radikal bebas di udara, air dan cara pemakanan kita, merokok dan lain-lain lagi. 


Saya nak straight to the point je bagaimana Shaklee punya collagen mampu membantu kulit kita mengekalkan elastisiti semulajadi dan memperlahankan kejadiran kedut-kedut pada wajah seseorang.


1. Korang akan tampak lebih muda. Haa part ni semua perempuan suka kan..kolagen Shaklee membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula rambut secara semulajadi. Tak payah pegi salon untuk tambah rambut. Makan kolagen je dah cukup.

2. Kuku akan jadi lebih kuat, bintik putih akan hilang dan pangkal kuku akan mengekalkan warna yang sihat.

3. Kulit akan rasa kurang kering berbanding sebelum dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit kita juga akan sembuh dengan cepat. Parut jerawat pun akan berkurang

4. Shaklee Collagen membantu menghilangkan tanda penuaan. Kalau konsisten, tanda penuaan belakang tapak tangan akan hilang.

5. Kolagen ni sebenarnya sama penting untuk tulang, sama juga seperti tulang perlukan kalsium. Shaklee punya kolagen mampu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinan tulang menjadi rapuh.

6. Kolagen Shaklee juga membantu mengurangkan kesakitan dan geseran sendi-sendi. 

7. Kolagen Shaklee sangat bagus untuk mata sebab kornea memerlukan kolagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal.

8. Tak larat nak taip dah ni..manfaat kolagen terlalu banyak..Shaklee Collagen memastikan otak sentiasa sihat. Sel Gyla membekalkan nutrisi kepada otak, proses ni memerlukan kolagen!

Banyak sebenarnya manfaat Shaklee Collagen ni..ini pun baru sikit je ai bagi tau. ok dah ngantuk sangat dah ni uols....gudnite!!

Puan Hani | Shaklee Independent Distributor [ID:883549]
019-3630891| Email: healthybeuti@gmail.com

Wednesday, 3 September 2014

kolagen untuk Kulit Cantik

Apa fungsi kolagen? Kenapa ramai gegurl sanggup habis beribu-ribu hanya untuk kolagen sahaja? haa meh nak cerita apa fungsi kolagen. Erm sebagai seorang wanita melayu terakhir kita ni pesen nak nampak jelita nak nampak cantik nak nampak mantap je setiap masa (i feel u noq..hehe..). Maklumla kan kecantikan tu sumber keyakinan kita. Keyakinan datangnya dari kecantikan yang semulajadi. Ada orang kalo nampak orang lagi cantik dari dia mula lah jeles. Bila dah jeles tu faham-faham jelaa...makanya terjadilah drama.. wanita dengan drama tak dapat dipisahkan..ekeke..

Untuk pengetahuan anda, bila seseorang itu tak kira la wanita atau jejaka meningkat dewasa, banyak protein yang ada dalam kulit mula hilang. Bila dah hilang, kulit akan menjadi kendur dan berwarna kusam. So, apa kaitan dengan kolagen? Kolagen sebenarnya adalah sejenis protein yang ada pada kulit. Boleh dikatakan 80% dari kulit kita mengandungi kolagen. Tapi apa akan jadi kalau kulit kita kekurangan kolagen tertentu?Yup, anda akan kelihatan TUA.
--------------------------------------------------
Siapa yang Patut Makan dan Guna Produk Kolagen?


1) Pelajar (Perempuan dan lelaki)
+ Kolagen bagus untuk mereka yang mempunyai masalah mudah lupa.

2) Artis/ Selebriti
+ Semua manusia sukakan model dan artis yang berkulit cantik. Ngaku jela..Shila Amzah ada produk kolagen dia sendiri. Ning Baizura pun ada kalau tak silap.

3) Mangsa kebakaran
+ Kolagen amat diperlukan untuk replace kulit yang terbakar atau melecur.

4) Lelaki dan Wanita yang nampak tua ( atau orang yang makin tua umur meningkat)
+ Seseorang akan nampak tua bila kulit dia dah start berkedut dan jadi kusam. U need collagen to counter masalah kulit yang berkedut dan rosak. 

5) Perempuan yang baru lepas bersalin
+ Pastikan your husband tak lari selepas dapat anak pertama..

6) Bekas pesakit yang ada masalah kulit/ parut
+ Replace the dead skin cell and reduce acne scars

7) Orang yang mempunyai masalah tidur
+ Collagen bagus untuk mereka yang ada masalah tidur,collagen ini akan membantu anda supply collagen material in the first sleep cycle. Normal sleep cycle adalah 90 minit.

8) Orang yang mudah sakit
+ Improve the metabolism and immunisation.

Haa sekarang faham dah apa itu kolagen dan kenapa kita semua memerlukan kolagen. Kalau perasan baby dan kanak-kanak kulit diorang tegang je..bila ada luka akan sembuh dengan cepat sebabnya kulit diorang mempunyai sangat banyak collagen. Tapi bila umur makin banyak kolagen dalam badan kita semakin berkurangan. Dan jika kita tak top up collagen ni maka banyaklah kesan yang tak bagus anda akan dapat seperti kulit dah tak tegang, luka lambat sembuh, pipi jadi kendur, leher lembik dan banyak lagi lah....


Dengan sentuhan kolagen sahaja kulit anda mampu mendapat perubahan sebegini rupa..wahhh siapa yang mampu menahan kalau macam ni kannn...

salam sayang...=)










Puan Hani| Shaklee Independent Distributor [ID:883549]
Whatsapp: 019-3630891|email: healthybeuti@gmail.com

Double Promotion Collagen dan Meal Shake!


Buat pengguna Shaklee ini lah masanya korang grab peluang ni. Especially yang nak cantik cantik cantikkk...selalunya pelanggan saya bila nak beli kolagen je mula mengeluh pasal harga, tapi sekarang harga dah murahh beb..dapat free 1 kotak lagi! Bukan tu je, bulan ni jugak Shaklee buat combo promotion, tak pernah-pernah tau Shaklee buat double promotion camni..Buy 6 free 1 Collagen dan Buy 3 free 1 Meal shake. Mesti rebut peluang ni k. 

Meal Shake bukan takat untuk anak-anak je, mak orang, bapak orang, isteri orang pun boleh minum gak. Nak kulit tegang, awet muda, glowing minum aje meal shake beb..pagi-pagi tak payah nak bersilat kat dapur buka kabinet bancuh meal shake cukup.

Shaklee claim dalam masa 8 minggu korang akan rasa kesan kolagen ni. Tapi mengikut testimoni Shaklee Collagen Powder tak tunggu 8 minggu dah rasa perubahan dia. Ikut pengalaman saya sendiri makan sekotak pun dah nampak pores makin mengecil. wahh kena jugak i borong nih..uols pun wajib dapatkan 2-3 kotak kolagen Shaklee nih!

Puan Hani| Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
Whatsapp: 019-3630891 | Email: healthybeuti@gmail.com


Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com