Friday, 22 August 2014

Vitamin C Hilangkan Kedut Satu Badan!

Saya dan Vitamin C memang tak boleh dipisahkan...bukan saya saja malah semua wanita di dunia ni tahu bila sebut Vitamin C ia sinonim dengan kecantikan kulit..betul tak? Zaman canggih sekarang ni bukan setakat tablet Vitamin C je tapi sekarang dah ada suntikan Vitamin C dan macam-macam lagi. Bagi saya tak perlu la nak suntik-suntik bagai tu..telan tablet Vitamin C  dah cukup.



Omaigod! seriously??

Basically, Vitamin C ni popular untuk mengekalkan kulit yang cantik malah ia merangsang pembentukan kolagen. Bagi yang tak tahu apa itu kolagen, kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Vitamin C mampu mengurangkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik. Malam ni saya berminat sangat nak share kelebihan Vitamin C Plus Sustained Release Shaklee..jom baca:




Manfaat Vitamin C Plus Sustained Release:
  • Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, kulit nampak sembap, luka lambat sembuh, kulit menjadi kering,ruam dan kulit kasar. Dengan mengambil Vitamin C Plus ia mampu memperbaiki simptom pendarahan, luka akan cepat baik dan kering.

  • Vitamin C Plus berupaya meningkatkan sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun. Vitamin C mengurangkan alergi hidung dan kulit serta asthma. Vitamin C Plus mengurangkan simptom flu dan selsema.

  • Vitamin C Plus mampu memerangi kanser dengan meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh badan dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

  • Vitamin C mencerah dan mencantikkan kulit. Satu biji Vitamin C untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen ni lah penyebab utama kejadian jeragat.

  • Vitamin C memperbaiki insomnia, stress dan masalah berkaitan mental seperti keresahan.

  •  Vitamin C mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah.mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis,thrombus, menghalang pendarahan dalaman,hidung berdarah,pendarahan serebral dan skurvi.

Shaklee Difference


Ini lah part yang paling saya suka..Shaklee Difference! Shaklee difference ni lah yang membezakan Vitamin C plus dengan Vitamin C dari jenama lain. Okay langkah pertama sebelum anda nak beli Vitamin C mestilah periksa kandungan dia. Pastikan vitamin C tu mengandungi bioflavonoid, setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% daripada bioflavonoid,diekstrak dari kulit buah). Sebab tu ia dinamakan Vitamin C Plus! Ia meningkatkan keberkesanan Vitamin C didalam tubuh kita, melegakan inflamasi,menentang infeksi dan radikal bebas. 

Syarat kedua memilih Vitamin C ialah pastikan ianya bersifat 'Sustained Release'. 


Kenapa?


Setiap tablet Vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan setiap sejam sebanyak 100mg Vitamin C akan dibebaskan kedalam tubuh anda. Ini bermakna kesemua 500mg Vitamin C dah betul-betul terserap ke dalam badan anda. Jenama lain walaupun 1000mg tapi tak semua vitamin C dapat diserap kerana tiada sifat 'sustained release' ni. Ujian klinikal telah membuktikan Vitamin C didalam 2 tablet Vitamin C Shaklee (dalam jurang masa 5 jam) mampu kekalkan plasma darah kita sebanyak 24jam! Amazing..takde lagi Vitamin C yang bersifat 'sustained release' macam Vitamin C Shaklee.

Berminat nak cuba Vitamin C tak? 

Apalagi cepat whatsapp i or tinggalkan komen di ruangan di bawah i akan contact uols..=)

note: ok i is esaited nak telan sebotol Vitamin C dengan botol2 tu skali..ahahaha
Esok kita jumpa lagi yer..inshaAllah...selamat malam!










Puan Hani | Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
Whatsapp: 883459 | Email: healthybeuti@gmail.com

0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com