Sunday, 13 July 2014

Kenapa Phytocol-ST Mampu Turunkan Kadar Kolesterol Anda?

Struktur molekul fitosterol hampir sama dengan struktur molekul kolesterol


Cuba korang tengok struktur molekul untuk kolesterol dengan struktur molekul planr sterol (fitosterol)..kalau kita amati betul-betul struktur molekul kedua-duanya hampir sama. Betul? By the way, struktur kolesterol tu la yang berfungsi menempel pada dinding sel badan kita yang menjadi punca darah tinggi, kegemukan, strok dan lain-lain penyakit berbahaya lagi. 




Okay berbalik kepada struktur tadi, bila struktur firosterol mirip dengan struktur kolesterol maka fitosterol boleh diganti dengan kolesterol. Sebab fitosterol adalah sterol terbaik untuk berfungsi sama macam kolesterol, yang mana mampu menembusi dinding salur darah walaupun saiz nya agak besar sedikit berbanding molekul kolesterol. Perbezaan saiz molekul fitosterol ini la yang menyebabkan ia menjadi penghalang kepada penyerapan kolesterol terus ke salur darah.


Oleh sebab struktur molekul mereka hampir sama, fitosterol mampu menggantikan tempat kolesterol dalam tubuh anda


Ini la sebabnya Phytocol-ST mampu merendahkan tahap kolesterol anda!


Bulan ni la yang korang wajib makan Phytocol..hah tipu laa raya boleh diet...lemang je dah berapa kalori tu...hihihi..


ok nak tau lanjut boleh la call/whatsapp ke sms pun boleh...










Puan Hani | Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
019-3630891| healthybeuti@gmail.com

0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com