Wednesday, 9 July 2014

Masalah Susah Tidur Mengganggu Jiwa Raga


Petang-petang ni saya nak cerita sikit my all time favorite supplement siapa tak kenal Ostematrix..Ya,Ostematrix memang supplement kalsium tapi Ostematrix Shaklee ni bertindak lebih dari menguatkan tulang kita..haa maksudnya fungsi dia bukan je takat kuatkan tulang tapi ada banyak lagi faedah lain yang u all boleh dapat dengan mengamalkan kalsium Ostematrix. Ha ni la nak cerita kalsium Ostematrix mampu 'merawat' penyakit Insomnia atau orang kampung panggil sukar tidur. Actually kan Insomnia ni terbahagi kepada tiga:
kenapa susah tidur

  1. Susah nak mula tidur (dianggap sebagai permulaan insomnia)
  2. Senang tidur tapi terjaga dan tak boleh tidur semula (kronik insomnia)
  3. Senang tidur tapi terjaga setiap satu jam dan tidak boleh tidur (fragmented sleep)
Insomnia actually bukan sejenis penyakit tapi boleh dikatakan semua orang akan mengalami insomnia at least sekali dalam fasa hidup mereka. Ada kajian yang mengatakan insomnia dikaitkan dengan kekurangan Magnesium. Magnesium adalah mineral yang membantu otot dan saraf kita lebih RILEKS yang juga membantu kita untuk tidur dengan lebih nyenyak.

Untuk orang berumur atau sudah tua mengikut kajian yang dibuat penambahan supplement Magnesium telah menunjukkan perubahan pada kualiti tidur dengan mengurangkan hormon Kortisol yang mengganggu tidur malam dengan lena. Magnesim juga boleh membuatkan kita lebih rileks dan bersifat anti-stress.

atasi masalah susah tidur

Bagaimana?

Semasa kita tidur, otot dalam badan akan bergerak dan meregang untuk persediaan pada hari esok dan magnesium diperlukan untuk bekerja dengan kalsium bagi membantu otot kita mengecut dan berehat. Kalsium dalam badan membantu untuk otot mengecut dan magnesium pula membantu untuk otot rileks. Bermakna tanpa magnesium otot tidak boleh berehat selepas mengecut yang membawa kepada tidur yang tidak lena dan kekejangan otot juga boleh berlaku.



Shaklee Difference
Ostematrix yang specialnya sebab sebotol oste sudah ada siap-siap kalisum dengan magnesium sekali yang penting untuk otot-otot kita bekerja dan denganadanya vitamin kalsium lagi cepat ia diserap ke dalam tulang dan kesan tu kita dapat rasa sendiri!

PENGALAMAN SENDIRI

Saya sendiri yang ambil Oste tidur jadi lena. Kalau tidak dulu anak bangun nak menyusu saya dah tak boleh nak lelap mata semula..penyudahnya layan ajela FB sampai la terlena sendiri.

haaa....tu dia best kan Ostematrix...pelanggan saya kalau order Ostematrix diorang order sekali 3 botol terus..Lagi-lagi tengah puasa ni set je jam pukul berapa pun gerenti senang bangun esok hari. Ostematrix selain membantu kurangkan insomnia ia juga bole melawaskan bahan buangan.. psssttt...ada orang tu sehari tak telan Oste memang meneran la dia satu hari tu..Oste kena ambil juga kalau tidak rasa macam tak lengkap je hidup ai..

Nak cuba Ostematrix klik aje kat SINI...atau pun kalau nak contact saya terus pun boleh..ambik no.fon kt bawah ni yer...

salam sayang...









Puan Hani| Shaklee Indepedent Distributor [ID:883549]
019-3630891| healthybeuti@gmail.com

0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com