Sunday, 13 July 2014

Kenapa Phytocol-ST Mampu Turunkan Kadar Kolesterol Anda?

Struktur molekul fitosterol hampir sama dengan struktur molekul kolesterol


Cuba korang tengok struktur molekul untuk kolesterol dengan struktur molekul planr sterol (fitosterol)..kalau kita amati betul-betul struktur molekul kedua-duanya hampir sama. Betul? By the way, struktur kolesterol tu la yang berfungsi menempel pada dinding sel badan kita yang menjadi punca darah tinggi, kegemukan, strok dan lain-lain penyakit berbahaya lagi. 




Okay berbalik kepada struktur tadi, bila struktur firosterol mirip dengan struktur kolesterol maka fitosterol boleh diganti dengan kolesterol. Sebab fitosterol adalah sterol terbaik untuk berfungsi sama macam kolesterol, yang mana mampu menembusi dinding salur darah walaupun saiz nya agak besar sedikit berbanding molekul kolesterol. Perbezaan saiz molekul fitosterol ini la yang menyebabkan ia menjadi penghalang kepada penyerapan kolesterol terus ke salur darah.


Oleh sebab struktur molekul mereka hampir sama, fitosterol mampu menggantikan tempat kolesterol dalam tubuh anda


Ini la sebabnya Phytocol-ST mampu merendahkan tahap kolesterol anda!


Bulan ni la yang korang wajib makan Phytocol..hah tipu laa raya boleh diet...lemang je dah berapa kalori tu...hihihi..


ok nak tau lanjut boleh la call/whatsapp ke sms pun boleh...










Puan Hani | Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
019-3630891| healthybeuti@gmail.com

Thursday, 10 July 2014

Biar gambar berbicara - Testimoni Vivix

Assalamualaikum...Alhamdulillah terus diberi nikmat pernafasan yang dipinjamkan Allah swt..pagi-pagi mata pun tengah fresh ni lagi-lagi selepas bersahur ni kan saya nak sajikan u all semua testimoni Vivix Shaklee.. ini exclusive taw..jom layan..



Ini testimoni seorang pengguna Vivix, beliau luka pada bahagian belakang badan akibat diabetis. Pengidap diabetis kalau luka sikit je boleh melarat macam ni..sebab tu rawatan awal diperlukan supaya tak jadi lebih teruk. Alhamdulillah luka beliau semakin pulih,selepas mengambil Vivix secara konsisten.


Yang ini pun akibat kencing manis..sebab tu langkah awal diperlukan..kalau boleh time badan kita sedang ditahap normal pun digalakkan ambil Vivix sebagai langkah pencegahan..nanti dah jadi mcm ni baru kita nak menyesal..Alhamdulillah kaki semakin pulih..nampak tak parut yang dulu semakin kering dan kecil?


 Vivix hitamkan semula rambut ayah kak Lyna! Bukan main terkejut lagi ayah dia..Apa yang bapa beliau perasan selepas consume Vivix badan beliau terlalu energetic. yelaa..sapa tak lemau kalau hari-hari drive dari KB-KL atas urusan kerje..see orang sekarang dah tak kesah pasal harga mahal ke murah, asalkan mereka dapat rasa keajaibannya terus je grab sampai 2-3 botol skali..Alhamdulillah..


Bebas dari Diabetis selepas 7 bulan mengamalkan Vivix...hebat!

haa...ini lah rahsianyaa..sekarang bukan lagi rahsia..Vivix memang terbukti sangat hebat!


Ok esaited betul baca testimonial ni..sebenarnya ada banyak lagi testi yang hebat-hebat pasal Vivix Shaklee ni..Vivix  antara produk exclusive Shaklee..rugi lah kalau kita tak cuba sebotol!

salam sayang...








Puan Hani | Shaklee Independent Distributor [ID: 883549] | Whatsapp: 019-3630891 | email: healthybeuti@gmail.com

Wednesday, 9 July 2014

Masalah Susah Tidur Mengganggu Jiwa Raga


Petang-petang ni saya nak cerita sikit my all time favorite supplement siapa tak kenal Ostematrix..Ya,Ostematrix memang supplement kalsium tapi Ostematrix Shaklee ni bertindak lebih dari menguatkan tulang kita..haa maksudnya fungsi dia bukan je takat kuatkan tulang tapi ada banyak lagi faedah lain yang u all boleh dapat dengan mengamalkan kalsium Ostematrix. Ha ni la nak cerita kalsium Ostematrix mampu 'merawat' penyakit Insomnia atau orang kampung panggil sukar tidur. Actually kan Insomnia ni terbahagi kepada tiga:
kenapa susah tidur

  1. Susah nak mula tidur (dianggap sebagai permulaan insomnia)
  2. Senang tidur tapi terjaga dan tak boleh tidur semula (kronik insomnia)
  3. Senang tidur tapi terjaga setiap satu jam dan tidak boleh tidur (fragmented sleep)
Insomnia actually bukan sejenis penyakit tapi boleh dikatakan semua orang akan mengalami insomnia at least sekali dalam fasa hidup mereka. Ada kajian yang mengatakan insomnia dikaitkan dengan kekurangan Magnesium. Magnesium adalah mineral yang membantu otot dan saraf kita lebih RILEKS yang juga membantu kita untuk tidur dengan lebih nyenyak.

Untuk orang berumur atau sudah tua mengikut kajian yang dibuat penambahan supplement Magnesium telah menunjukkan perubahan pada kualiti tidur dengan mengurangkan hormon Kortisol yang mengganggu tidur malam dengan lena. Magnesim juga boleh membuatkan kita lebih rileks dan bersifat anti-stress.

atasi masalah susah tidur

Bagaimana?

Semasa kita tidur, otot dalam badan akan bergerak dan meregang untuk persediaan pada hari esok dan magnesium diperlukan untuk bekerja dengan kalsium bagi membantu otot kita mengecut dan berehat. Kalsium dalam badan membantu untuk otot mengecut dan magnesium pula membantu untuk otot rileks. Bermakna tanpa magnesium otot tidak boleh berehat selepas mengecut yang membawa kepada tidur yang tidak lena dan kekejangan otot juga boleh berlaku.



Shaklee Difference
Ostematrix yang specialnya sebab sebotol oste sudah ada siap-siap kalisum dengan magnesium sekali yang penting untuk otot-otot kita bekerja dan denganadanya vitamin kalsium lagi cepat ia diserap ke dalam tulang dan kesan tu kita dapat rasa sendiri!

PENGALAMAN SENDIRI

Saya sendiri yang ambil Oste tidur jadi lena. Kalau tidak dulu anak bangun nak menyusu saya dah tak boleh nak lelap mata semula..penyudahnya layan ajela FB sampai la terlena sendiri.

haaa....tu dia best kan Ostematrix...pelanggan saya kalau order Ostematrix diorang order sekali 3 botol terus..Lagi-lagi tengah puasa ni set je jam pukul berapa pun gerenti senang bangun esok hari. Ostematrix selain membantu kurangkan insomnia ia juga bole melawaskan bahan buangan.. psssttt...ada orang tu sehari tak telan Oste memang meneran la dia satu hari tu..Oste kena ambil juga kalau tidak rasa macam tak lengkap je hidup ai..

Nak cuba Ostematrix klik aje kat SINI...atau pun kalau nak contact saya terus pun boleh..ambik no.fon kt bawah ni yer...

salam sayang...









Puan Hani| Shaklee Indepedent Distributor [ID:883549]
019-3630891| healthybeuti@gmail.com

Sunday, 6 July 2014

Ramuan Semulajadi dalam Vivix lambatkan Penuaan


Happy bila dapat tau bulan ni promosi Vivix beli 6 percuma 1. Walaupun saya lambat beritahu promo bulan ni..hari ketujuh baru nak bagitahu tapi dah dekat 7 botol orang grab uolss...haa semua dah tak sabar nak nampak cantik muda remaja..lagi-lagi nak dekat raya ni kan..siapa taknak nampak cantik beb!
Vivix minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix mengandungi campuran unik botani yang semulajadi Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan tertinggi dan sel anti-penuaan semulajadi. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan eksklusif untuk Shaklee. Kalau nak bagitau khasiat Vivix terlalu banyak..ringkasnya Vivix bagus untuk membaikpulih sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.. Kenapa DNA? kerana hampir setiap hari tubuh kita mengalami kerosakan DNA akibat radikal bebas.


Empat ramuan semulajadi yang terdapat dalam Vivix:

1. Muscadine Grape
- Khasiatnya yang mampu menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti bakteria
2. Purple Carrot
-Purple Carrot mampu mengurangkan risiko penyakit jantung koronari
3. Elderberry
- Mampu melindungi adan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung,mengurangkan stress, memperbaiki penglihatandan penghadaman.
4. Polygonum Cuspidatum
- Melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, mengurangkan berat badan.

Cepat dapatkan Vivix sebelum licin orang ambil..hujung bulan konfem stok licin

Bulan ni ramai betul esaited nak cantik. Gandingan mantap Vivix dan Shaklee Collagen..ahh tak sabar nak rembat sebotol dua untuk sendiri. Produk Shaklee sentiasa hot..bila datang promo je sekejap je licin beb..ok selamat bervivix uols..hanya yang dah cuba Vivix sahaja yang tahu betapa syoknya Vivix..lelaki dan wanita..kesannya hebat!

daaaa.....

Hani Nadhirah Shukri| Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
019-3630891| healthybeuti@gmail.com

Cadangan Ibu Menyusu Kekal Bertenaga Sepanjang Ramadhan

Jika ibu-ibu berminat untuk dapatkan supplement Bcomplex, Vitalea (multivitamin), Kalsium Ostematrix dan Alfalfa, mommy jangan segan silu klik je link di bawah ni yer..sekarang semuanya dihujung jari..mudahkan? =)

Supplement Mommy Kekalkan Tenaga dan Penyusuan di Bulan Ramadhan

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com