Tuesday, 10 June 2014

Cara Senang Turunkan Kolesterol

Bukan senang nak turunkan kolesterol.. lagi-lagi yang dah lama bersarang berpuluh-puluh tahun dalam badan kita..artikel ini khas untuk mereka yang ada masalah kolesterol tinggi, obesiti atau pun yang susah nak kawal nafsu makan yang membuak-buak tu..especially makanan berlemak..yer lerr makanan ni lagi sedap lagi tinggi kolesterolnyer..yer tak?? 


phytocol -st
Adakah anda salah seorang dari 6 juta warga Malaysia yang menghadapi masalah tinggi kolesterol?Jangan tak ngaku lak..satu daripada tiga orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi. 

sakit jantung

Kolesterol yang tinggi boleh menyumbang kepada banyak penyakit serius lain tanpa mengira usia, dan long term akan memberi effect negatif kepada kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular. Paling teruk sehingga sekarang masih ramai lagi antara kita ni yang tak sedaar yang kolesterol kita semakin tinggi! Yela kan..muda lagi..rasa macam boleh hidup lama lagi.. kalau tak jaga makan tak mustahil budak kecil seawal usia 8 tahun pun boleh menghidapi darah tinggi...tak mustahil!

blood flow

Cara pengambilan phytocol-st hanya 2 biji sebelum makan makanan berlemak tu. ..kesimpulannya botol phytocol wajib ada la dalam handbag. Kalau dah breakfast korang sental nasi lemak lunch mi goreng malam pulak konon nak sup-sup je padahal tak tau semangkuk sup atau tomyam mengandungi 353mg kolesterol..huhuhuh...jumlah kolesterol sehari korang dah ambil lebih kurang 942mg!! sedangkan  keperluan kolesterol yang badan perlu kan tidak lebih dari 300mg sehari untuk individu normal..bagi pesakit jantung pulak kurang dari 200mg sehari (mengikut American Heart Association). Kalau dah macam ni gaya pemakanan kita tak mustahil anda merupakan salah seorang daripada 3 rakyat malaysia berpotensi mendapat sakit jantung!

senang kurus

BERTINDAK HARI INI: Petua untuk Merendahkan Paras Kolesterol Darah Secara Semulajadi
  • Amalkan pemakanan seimbang, rendah lemak tepu dan tinggi serat larut.
  • Lakukan senaman lebih kerap.
  • Turunkan berat badan
  • Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika (NHI) mengesyorkan penambahan Fitosterol ke dalam diet harian anda bagi menurunkan paras kolesterol secara semulajadi.
Apa itu Fitosterol?
Fitosterol (dirujuk sebagai sterol dan sterol tumbuhan) wujud secara semulajadi dalam kandungan yang sedikit dalam sumber makanan seperti buah-buahan,sayur-sayuran,kekacang,biji-bijian,legume, bijirin dan minyak sayuran, Lebih dari 80 kajian klinikal telah diterbitkan di dalam penerbitan saintifik melaporkan keberkesanan dan keselamatan fitosterol.

Cara senang turun berat badan


Bagaimana Fitosterol Bertindak?

Struktur fitosterol sebenarnya hampir sama seperti struktur kolesterol..cuba tengok dekat gambar atas tu kolesterol warna kuning fitosterol warna hijau..lebih kurang je. Apabila anda telan fitosterol, ia akan bersaing dan berebut-rebut dengan kolesterol untuk bertapak dalam sistem penghadaman (bahagian intestine wall dalam gambar atas). Bila fitosterol dah berjaya bertapak pada bahagian intestine wall, penyerapan lemak dan kolesterol dalam dihalang oleh fitosterol dan ia akan disingkirkan keluar bersama-sama fitosterol. Maksudnya semakin banyak anda ambil fitosterol maka makin kurang kolesterol dapat diserap oleh tubuh dan semakin tinggi peluang untuk anda menurunkan paras kolesterol LDL (kolesterol jahat). Sebab tu kita disarankan mengambil phytocol-st sebelum makan..bagi dia siap2 menempel kt tepi dinding tu..hihi..


senang kurus
Produk baru Shaklee untuk menurunkan paras kolesterol dan mengawal berat badan


Berapa banyak Fitosterol yang anda perlukan?

Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika (NIH) mengesyorkan pengambilan 2,000mg Fitosterol dalam diet harian anda untuk membantu menurunkan paras kolesterol secara semulajadi.

So apalagi..place your order now! Lagi-lagi nak dekat Ramadhan ni kann..tak salah u all ambil peluang ni untuk menjadi lebih sihat dan langsing.....=)

salam sayang..hani

Puan Hani| Shaklee Independent Distributor [ID:883549]
019-3630891| Email: healthybeuti@gmail.com

0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com