Monday, 19 May 2014

Testimoni dan gambar-gambar saya sebelum dan selepas consume Shaklee

Assalamualaikum..hari ni saya nak share testimonial diri sendiri..tengah esaited  ni..maklum la ni la kali pertama saya mengandung dan berpantang menggunakan set Shaklee. Masa kelahiran pertama dulu mak tak makan apa-apa beb..main redah je kot..okay jom layan jap gambar testimoni ni..





Actually dari mula disahkan mengandung lagi saya dah amalkan set mengandung Shaklee. Saya mengamalkan Vitalea. Bcomplex, Vitamin C, Ostematrix dan tak lupa juga ESP...ESP tak mengandung pun wajib ambik okay..hihi. Sejak amalkan set ni alhamdulillah badan saya sentiasa rasa bertenaga, jarang pulak rasa penat..siap boleh tolak lemari lagi..ok yang ni jangan ikut k..orang tertentu je boleh ikut..haha..kaki saya tak bengkak air..kencing kotor alhamdulillah takde..saya ni memang ada tekanan darah rendah that's why saya amalkan multivitamin Vitalea 2 biji sehari supaya tekanan darah sentiasa normal....sepanjang pregnancy sakit-sakit badan, sakit pinggang tu biasa la kan..tu normal. Ia dapat dikurangkan dengan pengambilan Ostematrix. Saya ambil 4 biji sebelum tidur..Oste ni elok kita makan sebelum tidur sebab salah satu fungsinya me 'rilex' kan otot..tidur pun lena ja sepanjang malam...saya perasan sejak amalkan Ostematrix betis saya dah tak cramp lagi.

Saya juga ada amalkan pengambilan Omega Guard..full set la katakann..teruja nak cerita saya amalkan omega ni start kandungan saya masuk trimester kedua. Bila makan Omega berat badan saya tak naik mendadak..kalau tak caye temgoklah gambar tu..kalau lepas bersalin u all continue Omega memang la cepat gila berat turun lagi-lagi yang menyusukan anak tu.

Selepas deliver saya continue dengan set berpantang Vitalea, Vita-C, Zink Kompleks, ostematrix. Selain dari tu untuk minuman saya suka campurkan ESP+ Measl Shake+ Performance drink. Hasilmya susu saya meriah siap boleh bangun 2,3x tengah malam untuk susukan Naurah. Yang peliknya pukul 7 pagi saya dah sedar..memang kelakar kalau teringat. 

Secara ringkasnya supplement yang saya ambil ialah:

~ ESP

~Mealshake+ performance drink
~Vita-C
~Bcomplex
~Omega Guard
~Ostemarix
~Vitalea
~Alfalfa

Jom layan jap gambar-gambar saya sebelum consume Shaklee dengan selepas consume Shaklee..





 Sebelum kenal Shaklee....


Ni gambar selepas saya deliver anak sulung saya...si haziq..waktu ni sangat mencabar. Dengan susu takdenya..pukul 1am asben saya keluar pegi cari susu tepung..nyaris2 ok nk bagi haziq susu formula..alhamdulillah selepas 3 hari susu badan baru nak keluar..maklum la..ilmu pengetahuan masa tu sangat cetek aka takde lansung ilmu penyusuan..hihi..

 Haziq 2-3 bulan lebih kurang..masa ni saya memang tak alert dengan berat badan saya..dah kawen kan so makan ajelaa siapa nak tengok gemok ke kurus ke..ahaks!
Haziq 5 bulan...badan dah naik dengan mendadaknya..haha..ada aku kesah!


Selepas kenal Shaklee....


 Ini baru sebulan selepas deliver my 2nd baby..Naurah Imani..2nd pregnancy baru start consume pregnancy set..sepanjang 9 bulan tu berat naik 8kg je...waktu ni still dalam era 'berpantang' lagi ok...tengah pantang dah keluar rumah..ish...ish..apa nak jadi ni...haha..


ok yang ni gambar paling latest...kelmarin. Naurah Imani dah 1 tahun 2 minggu..waktu ni saya dah mula insaf bahwa diet seimbang itu sangat penting..bukan sahaja untuk kecantikan tapi demi menjaga kesihatan luaran dan dalaman kita..better late than never..sekarang ni dah setat la ambik set penyusuan dan set kulit...tak lupa jugak Vivix seminggu sekali dua je untuk maintain..=)


Boleh nampak kan bezanya antara consume Shaklee dengan tak consume Shaklee..if u all baru consume setakat sebulan dua tak nampak kesan jangan risau..Shaklee ni long term effect..yang penting mesti YAKIN..kalau tak yakin nescaya product yang kita ambil tu akan bertahan sekejap je..tak nampak kesan terus nak bertukar ke produk lain..haa tu sebab tak yakin ler tu...


mommies di luar sana bagaimana? Apa cara korang untuk kekal bertenaga? kita dah tentu lah Shaklee!

salam sayang.....

hani



0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com