Monday, 12 May 2014

Doa untuk mengubati penyakit kanser

Sesungguhnya yang baik datangnya dari Allah swt dan yang sebaliknya datang dari kita sendiri. Kita sebagai hamba Allah yang sangat lemah haruslah bermusahabah diri, berdoa,berusaha dan bertawakkal. Selain pengambilan supplement sebagai ikhtiar bagi menyembuhkan penyakit kita juga harus berbalik kepada Yang Maha Esa...

"Dan Kami turunkan dari Al-Quran (sesuatu) yang menjadi PENAWAR dan RAHMAT bagi orang yang beriman..." QS Al-Israk:82

Mungkin ramai di luar sana yang telah didiagnosa mengidap barah atau kanser. Satu penyakit yang begitu menakutkan sesiapa sahaja!

sel kanser

Di Malaysia penyakit kanser adalah satu dari 10 penyebab kematian. Dianggarkan terdapat 150 kes bagi setiap 100,000 penduduk Malaysia. Manakala dari segi bilangan kes baru yang dikesan dianggarkan dalam lingkungan 27,000 kes setahun.


Setiap kita tahu 'setiap penyakit ada ubatnya kecuali mati'. Tahukah anda satu surah dari Al-Quran untuk menghancurkan kanser?

Sebenarnya ini adalah ilmu yang saya ingin kongsikan melalui tulisan Saudara Rafilis Sabirin (semoga Allah swt memberi ganjaran setimpal atas ilmu yang dikongsikan) yang diterbitkan dalam Majalah Milenia edisi Februari 2010. Penulis telah berkongsi pengalaman beliau merawat kanser selama 27 tahun dengan menggunakan ayat-ayat Al-Quran dari Surah Al-Fil.
Maksudnya:

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani (0)

Tidakkah engkau mengetahui bagaimana Tuhanmu telah melakukan kepada angkatan tentera (yang dipimpin oleh pembawa) Gajah, (yang hendak meruntuhkan Kaabah)? (1)

Bukahkah Tuhanmu telah menjadikan rancangan jahat mereka dalam keadaan yang rugi dan memusnahkan mereka? (2)

Dan Dia telah meghantarkan kepada mereka (rombongan) burung berpasu-pasukan; (3)

Yang melontar mereka dengan batu-batu dari sejenis tanah yang dibakar keras; (4)

Lalu Dia menjadikan mereka hancur berkecai seperti daun-daun kayu yang dimakan ulat; (5)

Demikian ukjizat ayat-ayat Al-Quran! Jika diletakkan di sebuah gunung nescaya gunung akan hancur lenyap kerana takut kepada Allah SWT. Demikian juga jika diletakkan atas apa-apa penyakit nescaya penyakit tersebut hancur dan lenyap!

Cara Pengamalan:

~ Selepas solat lima waktu, bacalah Surah Fatihah (1x), Surah Al-Ikhlas (3x), selawat ke atas Nabi (3x) lalu teruskan membaca Surah Al- Fil (21x)

~ Setiap kali baca Surah Al-Fil, hendaklah tiup dan hembuskan pada tempat penyakit kanser tersebut. Setiap kali menghembuskan nafas itu hendaklah ingat maksud dalam hati, supaya Allah hancur lenyapkan penyakit kanser tersebut sebagaimana hancur dan lenyapnya pasukan tentera bergajah seperti dalam ayat terakhir Surah Al- Fil itu.


Lakukan 21x baca dan tiup selama 21 hari selepas solat lima waktu.

Dan sekiranya penyakit kanser itu berada dalam organ badan seperti di dalam usus,limpa, buah pinggang dan di dalam kepala, maka caranya seperti tersebut di atas itu juga. Cuma tambahannya hendaklah tarik nafas perlahan-lahan seakan-akan kita memasukkan amalan surah itu ke dalam tubuh badan, terutamanya ke tempat kanser tersebut. Lakukan tarik nafas tersebut sehingga 21 kali juga selama 21 hari setiap kali selepas solat lima waktu.

Pesanan: Lakukan dengan penuh keyakinan dan sabar. Harus diingat yang menyembuhkan ialah Allah Taala.. Ayat Al-Quran tersebut hanya sebagai 'asbab' atau wasilah untuk mencapai maksud..wallahu'alam..


Salam sayang...hani

0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com