Friday, 9 May 2014

Penyakit Jantung Punca Kematian nombor Satu di Malaysia

1 daripada 5 Kematian di Malaysia berpunca daripada Sakit Jantung


"Bagi penyakit jantung, sebanyak 7,597 kematian direkodkan pada tahun 2008 berbanding 5549 pada 2005. Statistik kementerian sejak 1990 hingga 2005 menunjukkan penyakit jantung sudah membunuh 22.5% WANITA dan meninhkat kepada 135% dalam tempoh 15 tahun. 80% daripada jantung di usia muda disebabkan oleh pemakanan tidak sihat,kurang bersenam dan merokok. Penyakit jantung merupakan Pembunuh Nombor SATU di Malaysia. 6 orang diserang sakit jantung setiap 1 jam dan 144 orang sehari. 90% daripada mangsa serangan meninggal dunia dalam tempoh sebulan dan hanya 10% yang kembali sihat. 17,000,000 individu seluruh dunia meninggal dunia setiap tahun disebabkan sakit jantung. 1 daripada 5 kematian di Malaysia adalah disebabkan oleh sakit jantung.."- Kementerian Kesihatan Malaysia.



coq10
Pembunuh  No.1 di Malaysia dan Seluruh Dunia!


Ini adalah fakta yang semua harus terima. Walaupun agak pahit untuk ditelan tapi ini lah kenyataannya. U all ingat lagi tak Allahyarham Hani Mohsin. Allahyarham Izi Yahya, Allahyarham Khairil Khamis, Allahyarham Ustaz Asri (Nasyid Rabbani)....sekadar menyebut beberapa nama yang saya ingat. Mereka pergi secara tiba-tiba. Tanpa sebarang amaran atau tanda-tanda awal. Punca utama kematian mereka adalah disebabkan oleh penyakit jantung

Adakah kita akan jadi salah seorang penyumbang kepada angka kematian tersebut untuk tahun 2014 ini?

Jangan disebabkan kita tidak peduli terhadap kesihatan badan merampas salah sorang daripada ahli keluarga kita..ibu bapa,isteri, suami, anak-anak, dan sahabat handai kita.


PUNCA SAKIT JANTUNG


Banyak perkara yang boleh menyebabkan kita diserang sakit jantung..ini antara punca yang biasa ditemui:

* Jika anda berusia 35 tahun ke atas dan mempunyai masalah berat badan.
* Jika anda kurang memakan sayur dan buah segar
* Jika pemilihan makanan anda tidak betul, makanan anda mengandungi kolesterol dan lemak yang tinggi.
* Jika anda menghadapi masalah mengawal tekanan (stress)
* Jika anda mengidap penyakit kencing manis
* Jika anda gagal mengawal tekanan darah anda.
* Jika anda merokok


Lepas baca artikel dari kementerian kesihatan tu terus rasa cuak jap..bab yang dia kata sakit jantung ni membunuh secara tiba-tiba tu takut sangat. Boleh membawa maut secara tiba-tiba walaupun selama ni kita rasa sentiasa sihat je..nak taknak kita kena buat sesuatu..jaga pemakanan kita dan senaman secara konsisten..dapat macam aku ni jarang-jarang nak bersenam..kadang-kadang je bila ada mood buat la skipping laju-laju..sekali-sekala jantung kita ni kena mengepam jugak. Cara yang paling senang telan la sebiji CoQ10 Health Plus Shaklee ni..produk ni baru la jugak..launch Jun tahun lepas 2013.


coq10

Ni lah dia rupa bentuk capsule Coq10 health plus. supplement untuk jantung,kencing manis dan darah tinggi.hanya sebiji satu hari sahaja. Coq10 health plus ni bukan je ada Coq10 malah Shaklee masukkan jugak Vita-E dan Green Tea. Sebab tu nama produk ni ada perkataan 'plus' kat situ. Bila dah ada vitamin E dan Green Tea ni tau je lah kan mestilah bagus untuk kulit yang cantik..bab cantik ni orang pompuan suka laa..hihi..


CoQ10 ialah nutrien larut lemak yang semulajadi terdapat dalam sel badan kita. Salah satu fungsinya ialah menghaasilkan tenaga dalam setiap sel badan kita. Ia juga merupakan antioksida semulajadi. CoQ10 membantu menguatkan otot jantung. CoQ10 membantu mencegah pengoksidaan kolesterol jahat dan berfungsi memastikan salur darah fleksibel untuk tekanan darah yang sihat. CoQ10 juga sangat membantu mengurangkan 'angina'..angina tu keadaan apabila darah yang membawa oksigen ke jantung tersekat..bila tersekat kita akan sakit dada..sebab tu bila kita tengok orang yang sakit jantung dia selalu pegang dada dia. tu la angina namanya. dengan mengambil CoQ10 oksigen akan disalurkan ke jantung dengan lancar.

...sebiji CoQ10 health plus mengandungi 28mg CoQ10 iaitu bersamaan dengan 1.7kg ayan atau 28 cawan broccoli..kalau rasa larat nak makan semua ni dalam sehari anda tak perlu lah ambil CoQ10 lagi..hihihihi...

Kenapa saya pilih CoQ10 dari jenama Shaklee? itu nanti kita cerita yer untuk entry akan datang..daaaa...









Puan Hani | Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
019-3630891 | healthybeuti@gmail.com

0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com