Thursday, 29 May 2014

Nak kurus tapi menyusu badan,STRESS!

Boleh dikatakan semua ibu-ibu yang menyusukan bayi mahukan bentuk badan yang slim ala-ala kerengga gituh kan..Ya,ada fakta yang mengatakan setiap kali mama menyusu baby badan mama mampu membakar sehingga 500 kalori per sesi. Tapi tu belum menjanjikan mama terus boleh kurus gitu je. Lepas menyusu telan pulak burger 2 ketul. Apa kes???

Ada ibu yang tak menysusu badan secara ekslusif, tapi dia mampu mengekalkan bentuk badan yang SLIM..!

Ya, itu menunjukkan TAK SEMUA ORANG PUNYAI BENTUK BADAN YANG SAMA!!

Stress! Nyusu badan dah hari-hari tapi badan tetap macam tong drum...!

So apa solution??

Set kurus Shaklee merupakan pilihan terbaik untuk ibu menyusu. Jika betul cara makan dan diet yang ditetapkan, badan ibu tak akan naik semula walaupun mommy berhenti mengamalkan set ni. Set kurus Shaklee ada DUA supplement wajib. Apa dia??

-Alfalfa
-Lecithin

Supplement wajib BF mommy 

Nak taknak mommy kena ambil jugak sebab DUA ni lah supplement asas untuk mommy mencapai matlamat menguruskan berat badan.

Kalau mommy ada budget lebih dan nak hasil yang lebih pantas mommy boleh la add on DUA supplement yang top ni:

ESP dan Omega mampu mempercepatkan lagi proses penurunan berat badan mommy. Tapi ada aturan makan dia yer. Mommy boleh lah contact saya untuk free consultation dan aturan makan kesemua supplement ini. 

Salam sayang,
hani









Puan Hani| Shaklee Independent Distributor [ID:883549]
Whatsapp: 019-3630891| email: healthybeuti@gmail.com

Hilang 20kg dalam masa 3 bulan


Semalam belek-belek blog saya tertarik dengan satu entry kat vitaminsuci.com..baca tajuk je tiba-tiba tersentak..hilang 20kg dalam masa 3 bulan beb..gila tak gila..kalau saya laa..haihhhh..
seronok pulak tengok kejayaan orang itu yang esaited je nak share..
__________________________________________


Nak tau tak berapa berat asal dia?
Berat asal dia antara 66-68kg!!
Ya Ampun nampak ketara betul badan dia yek..
Berapa berat sekarang pulak?
Berat dia dalam bulan Februari 2014 lebih kurang dalam 58kg 
ok perbezaan yang sangat banyak tu..tengok gambar pun tau kan..
Berapa lama beliau mengambil masa untuk kurus sebegini rupa?
3 bulan!!!

Nak tau tak apa supplement yang dia amalkan?
Dalam masa 3 bulan beliau hanya jadikan suppement Alfalfa dan Lecithin je sebagai makanan tambahan dia..
kata dia, petua yang dia selalu ikut untuk dapat badan macam ni dia tetap makan macam biasa dan elakkan mengambil makan malam..tapi kalau dah lapar sangat just minum segelas susu jek..jangan lupa ya minum air kosong 2-3 litre sehari.

 "Alfalfa mencuci usus,membersihkan perut dan membawa sampah sarap dari perut keluar.."









"Lecithin memecahkan lemak dan mengelakkan lemak tersebut terapung di dalam darah"

sumber:vitaminsuci.com
___________________________________________
Menarik kan testimoni ni..ni lah antara pembakar semangat saya untuk terus berusaha mencapai berat badan idaman saya...beliau just amalkan lecithin dan alfalfa je..dia boleh kenapa tidak kita kan??? 

Monday, 26 May 2014

Sifat herba terpilih dalam Herblax

Supplement Herblax mengandungi 9 jenis herba semulajadi yang terpilih dan bermutu tinggi. Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang. Korang pernah minum teh orang kampung tak? Teh orang kampung kalau kita tengok tekstur dia macam daun-daun tu kan..actually teh orang kampung pun gunakan herba jugak..sebab herba ni memang bagus untuk melawas dan mencuci usus. Tapi dalam Shaklee, ramuannya ditambah dengan herba-herba yang terpilih dan bermutu tinggi sahaja supaya kesan yang kita dapat tak membahayakan kesihatan usus kita. Nak cakap lebih-lebih pun saya ni bukan doktor, saya just buat research je tentang kandungan herba yang Shaklee masukkan dalam Herblax untuk berkongsi dengan uols..jom baca...


Senna Leaves
Daun Senna merupakan tumbuhan herba yang cepat membesar sehingga boleh mencapai ketinggian 1 meter. Berasal dari negara Yaman diselatan Arab, kini tumbuhan ni banyak ditanam secara komersial untuk kegunaan farmokologi. Bahagian yang digunakan dalam perubatan ialah daun, biji dan kulit biji, Senna telah digunakan dalam perubatan sebagai pelawas sejak turun termurun. Malah terdapat riwayat mengatakan Rasulullah pernah bersabda mengenai khasiat senna sebagai pelawas. Ia digunakan untuk merawat penyakit seperti penyakit kulit, sembelit, kecacingan,anemia,thypoid,kolera,bronkitis, batuk, arthritis dan penyakit kuning.



Buckhorn Bark
Daun Buckhorn Bark berfungsi melembutkan najis. Bila najis dah lembut sure la ia akan memudahkan pergerakan najis tu keluar. Ia juga memberi kelembapan kepada usus kita.







Licorice root
Akar licorice (gan cao) memiliki bau manis dan mempunyai rasa yang manis. Licorice root adalah sekitar lima ratus kali ganda manisnya gula tebu . Licorice digunakan sebagai terapi tubuh terutama jantung , paru-paru , limpa dan perut .
Sifatnya yang anti ulkus, anti kejang, menyediakan insulin, dan melindungi hati dari racun, anti inflamasi, anti alergi, anti kanser, anti virus dan bakteri, serta memberikan efek baik bagi kesihatan pembuluh darah.
Fennel Seeds
Fennel berasal dari Eropah Selatan dan ditanam secara meluas di seluruh Eropah, Timur Tengah, China, India, dan Turki. Tumbuhan herba ini boleh mencapai sehingga 2 meter (6 kaki) tinggi dengan warna hijau yang mendalam pada daun dan mempunyai bunga emas kekuningan dalam umbels. Salah satu faedah kesihatan yang daripada biji fennel ia mampu mengeluarkan toksin terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol,membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus.



Anise Seeds
Anise seeds merupakan sejenis tumbuhan berbunga dari famili Apiaceae yang berasal dari kawasan Laut Tengah bahagian timur dan asia barat daya. Tumbuhan ini mampu mencapai sehingga satu meter. Anise seeds merupakan anti-parasit ringan dan daunnya digunakan untuk merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan,meredakan sakit gigi. Minyaknya digunakan untuk merawat kutu dan kudis. 

Sunday, 25 May 2014

Bahaya Toksin dalam Badan Manusia

Anda pernah dengar Detox tak?Apa sebenarnya detox ni yer?Basically, setiap hari badan kita akan menghasilkan peluh,najis dan air kencing. Pembuangan toksin dari tubuh badan adalah perlu bagi memastikan badan kita berfungsi secara normal.Proses pembuangan toksin ni la kita panggil detox. 


Seram la pulak tengok gambar ni...ni la kesan bila badan kita ni penuh toksik


Pengumpulan toksin banyak diperngaruhi cara hidup yang kurang sihat seperti pencemaran udara,air dan makanan yang dipenuhi dengan bermacam-macam jenis toksin. Lagi-lagi kalau kita ni jenis yang jarang bersenam so bahan buangan bertoksin tu akan terkumpul di dalam usus maka terjadilah sembelit dan najis terlonggok.Najis-najis terlonggok kalau u all tak keluarkan boleh menjejaskan kesihatan badan.



"Mengikut kajiaan usus yang dilakukan oleh pakar, walaupun kita membuang air besar secara normal setiap hari, tetapi sebenarnya masih terdapat 6 hingga 10 paun najis terlonggok di dalam usus kita. Lama-lama najis-najis baru dan lama ni akan berlonggok dan mengeras. Ia hanya membenarkan najis yang lembik dan kecil sahaja untuk melalui saluran usus yang sempit. Akibatnya kebanyakan dari kita ni sebenarnya mempunyai masalah sembelit dan pelbagai masalah kesihatan seperti jerawat, kegemukan dan kulit kusam."

Menurut pakar, "TOKSIN" adalah bahan yang membahayakan sel dan organ badan. Menurut pakar tradisional Cina pula, toksin akibat daripada sembelit adalah sumber segala penyakit. Manakala pakar perubatan barat berpendapat bahawa sumber utama toksin dalam badan adalah bahan buangan yang terhasil daripada prosses metabolisme lemak, gula, protein dan sebagainya dalam badan serta sisa makanan yang tertinggal dalam usus. 


Selain itu unsur persekitaran seperti logam berat, bahan kimia pertanian, barangan buatan industri kimia , ubat-ubatan serta udara dan air yang telah dicemari telah membawa bahan yang merbahaya kepada badan manusia. maka, kita berada dalam keadaan yang disekelilingi oleh toksin sepanjang masa.

Dari mana datangnya toksin? 

Sebenarnya toksin ni bebas di sekeliling kita,enviroment dan dalam badan kita sendiri. Toksin masuk ke dalam badan kita melalui bermacam-macam cara. Jom tengok bagaimana toksin boleh wujud dalam badan kita.

  • Udara~ Udara yang kotor mengandungi asap. bahan kimia. racun dan bahan pencemar lain disedut masuk ke dalam rongga badan.
  • Makanan/minuman~  Makanan yang kita makan belum tentu bersih atau dimasak mungkin mengandungi sisa racun dan bahan kimia. Check semula bagaimana anda mencuci sayur-sayuran sebelum dimasak. Merendam dalam air garam belum tentu sayur bersih sepenuhnya. Sisa-sia pestisid masih wujud lagi..ini sangat bahaya ok!
  • Ubat-ubatan~ Ubatan atau supplement sintetik juga boleh menyebabkan toksin bertambah dalam badan kita.
  • Radiasi~ Kulit terdedah kepada sinaran X-ray, bahan radioaktif dan gelombang mikro boleh mewujudkan toksin.
  • Makanan tidak hadam sepenuhnya~ makanan yang tidak hadam akan menyebabkan usus kita mengalami tindakbalas biokimia dan meracuni tubuh kita dari dalam.
  • Dehidrasi dan Malnutrisi~ kekurangan air dalam badan boleh menyebabkan tindakbalas enzim, sistem dan saraf yang meracuni sistem manusia. 

Sembelit merupakan masalah yang disebabkan kesukaran untuk membuang air besar dan najis terlonggok adalah bahan toksin yang terlekat di usus akibat daripada perkumuhan yang tidak sihat. Bahan toksin ni la yang akan diserap oleh mukus usus dan boleh mengakibatkan pelbagai masalah kesihatan seperti kanser kolon, tekanan darah tinggi, masalah kesihatan jantung,hati,buah pinggang, kencing manis dan sebagaimya. Bukan itu saja, ia juga boleh membawa masalah seperti kulit yang berkedut, jerawat, sakit ketika datang haid dan berat badan berlebihan. Cara yang paling berkesan untuk atasi masalah ni senang je..hapuskanlah najis tu dengan cara menyahkan najis yang terlonggok di dalam usus.
______________________________________________

Anda mencari supplement untuk detox? cubalah Herblax...


Shaklee Difference
Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat. Ia mengandungi 9 jenis herba semulajadi: alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed, dan culver's root. Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.

Herblax is the most effective, gentle colon detox and cleanser. It contains 9 herbs and is recommended to take before going on yor supplement program..which helps to pull the toxins and poisons out your system. If you want to use as a laxative, use at night, and if you are looking for a body purifier, take with your meal..remember that your colon knows only to do one thing and that is to absorb. It does not know the difference between good nutrients and toxins, so it will keep reabsorbing good and bad. To avoid body pollution, keep your colon clean and healthy. Remember all disease starts in the colon. So lets keep things moving..and in the end everything will come out fine!

Testimonial Herblax


"Detox,masalah sembelit, perut meragam..."

"Sebenarnya sebelum saya mengenali Shaklee saya seorang yang sangat sukar untuk membuang air besar. Adakalanya dua tiga hari baru saya membuang. Kesannya muka saya berjerawat termasuklah jerawat batu yang sangat besar, berkudis, senang demam dan migrain yang teruk. Setelah mengenali Shaklee saya mengambil beberapa supplement untuk membuang toksin iaitu herblax untuk mencuci usus dan menyingkirkan semua toksin. Alhamdulillah memang berkesan"


Jika u all tercari-cari set menguruskan badan, saya cadangkan basic slimming set Shaklee..set ni terdiri daripada alfalfa, lecithin dan herblax. Fokus utama set ni ialah membakar lemak,membuang toksin dan membina semula otot. Saya dah cuba anda bila lagi?


Minumlah air sekurang-kurangnya 3liter sehari agar badan bebas dari toksin..

salam sayang..
hani









Puan Hani| Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
019-3630891| healthybeuti@gmail.com

Friday, 23 May 2014

Kebaikan Lecithin Shaklee

Sebut tentang lecithin u all tahu ke apa tu lecithin? Sebenarnya lecithin ni antara supplement glemer dikalangan mereka yang nak kurus..sure ada antara u all yang tak familiar lagi supplement lecithin ni kan? Percaya tak saya dah mula kenal lecithin sejak umur 15 tahun..hihi..masa tu form 3...saya ni jenis suka jalan-jalan tengok barang lagi-lagi bila masuk farmasi..habis semua supplement saya tengok dan tanya pharmacist tu supplement ni untuk apa supplement tu untuk apa? masa tu farmasi Vitacare dekat ala-ala sebelah umah saya je..seawal saya sekolah menengah lagi saya dah mula berjinak-jinak dengan alam supplement ni..tapi apakan daya setakat tengok je boleh la...nak cekau mana duit beb..tapi sekarang impian untuk makan supplement dah menjadi kenyataan..konon impian nak jadi pharmacist la dah besar nanti..sekarang jadi jugak la pharmacist..pharmacist Shaklee..kuikuikui....

Wednesday, 21 May 2014

'Saponin' serap kolesterol, air berlebihan,kurangkan sel kanser dalam badan

Sebelum ni saya ada mention element 'saponin' yang terdapat dalam Alfalfa Complex. Katanya 'saponin' ni fungsinya menyerap kolesterol dalam badan kita. Tiba- tiba berminat nak kaji lebih lagi tentang 'saponin' ni..rupanya ada banyak faedah kesihatan yang kita  dapat daripada 'saponin'. Sebenarnya 'saponin' boleh didapati daripada 100 keluarga tumbuhan yang berbeza..termasuk sumber makanan seperti kacang kekacang, Keladi dan Yucca. 



Sebatian nutrient ni mempunyai keupayaan untuk membentuk buih dan terdapat dalam produk seperti 'root beer', bir, shampoo dan sabun. Ikut kajian 'Saponin' daripada sumber makanan boleh membantu mengurangkan kolesterol dan menurunkan risiko kanser.Jom baca apa lagi faedah 'saponin' untuk kesihatan kita..

Tuesday, 20 May 2014

Rahsia Alfalfa

Assalamualaikum...selamat petang..hari ni saya nak share rahsia Alfalfa Complex..kalau ikutkan banyak je produk atau brand yang keluarkan supplement Alfalfa ni..saya hanya makan Alfalfa Shaklee je so saya boleh cerita Alfalfa Shaklee je la..apa perbezaan Alfalfa Shaklee dengan jenama lain..ok jom masuk kelas Sejarah jap..


Akar pokok Alfalfa boleh mencapai sehingga 20kaki ke dalam tanah untuk mengekalkan nutrisinya..akar pokok jagung pun tak sedalam tu..

Monday, 19 May 2014

Testimoni dan gambar-gambar saya sebelum dan selepas consume Shaklee

Assalamualaikum..hari ni saya nak share testimonial diri sendiri..tengah esaited  ni..maklum la ni la kali pertama saya mengandung dan berpantang menggunakan set Shaklee. Masa kelahiran pertama dulu mak tak makan apa-apa beb..main redah je kot..okay jom layan jap gambar testimoni ni..



Monday, 12 May 2014

Doa untuk mengubati penyakit kanser

Sesungguhnya yang baik datangnya dari Allah swt dan yang sebaliknya datang dari kita sendiri. Kita sebagai hamba Allah yang sangat lemah haruslah bermusahabah diri, berdoa,berusaha dan bertawakkal. Selain pengambilan supplement sebagai ikhtiar bagi menyembuhkan penyakit kita juga harus berbalik kepada Yang Maha Esa...

"Dan Kami turunkan dari Al-Quran (sesuatu) yang menjadi PENAWAR dan RAHMAT bagi orang yang beriman..." QS Al-Israk:82

Mungkin ramai di luar sana yang telah didiagnosa mengidap barah atau kanser. Satu penyakit yang begitu menakutkan sesiapa sahaja!

sel kanser

Di Malaysia penyakit kanser adalah satu dari 10 penyebab kematian. Dianggarkan terdapat 150 kes bagi setiap 100,000 penduduk Malaysia. Manakala dari segi bilangan kes baru yang dikesan dianggarkan dalam lingkungan 27,000 kes setahun.

Bagaimana Meal Shakes bantu menaikkan dan menurunkan berat badan?

Pasti ada antara ibu yang tertanya-tanya kenapa Meal Shakes ni sesuai dengan anak yang berlebihan berat badan atau kita panggil Obesiti...walhal kita sedia maklum Meal Shakes ni meningkatkan selera makan,biasanya kita suggest pada kanak-kanak/ dewasa yang kurang selera untuk makan..betul kan? Ini lah saya nak share dengan anda bagaimana ini berlaku..

...okay memula kita mesti tengok apa kandungan Meal Shakes tu sendiri..macam saya pernah bagitahu sebelum ni kan, selain vitamin dan asid amino Meal Shakes mengandungi kacang soya dan lactalbumin (komponen utama protein susu). Lactalbumin ni mengandungi organisme protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga dewasa..lactalbumin ni memang terbaikk..

Friday, 9 May 2014

Penyakit Jantung Punca Kematian nombor Satu di Malaysia

1 daripada 5 Kematian di Malaysia berpunca daripada Sakit Jantung


"Bagi penyakit jantung, sebanyak 7,597 kematian direkodkan pada tahun 2008 berbanding 5549 pada 2005. Statistik kementerian sejak 1990 hingga 2005 menunjukkan penyakit jantung sudah membunuh 22.5% WANITA dan meninhkat kepada 135% dalam tempoh 15 tahun. 80% daripada jantung di usia muda disebabkan oleh pemakanan tidak sihat,kurang bersenam dan merokok. Penyakit jantung merupakan Pembunuh Nombor SATU di Malaysia. 6 orang diserang sakit jantung setiap 1 jam dan 144 orang sehari. 90% daripada mangsa serangan meninggal dunia dalam tempoh sebulan dan hanya 10% yang kembali sihat. 17,000,000 individu seluruh dunia meninggal dunia setiap tahun disebabkan sakit jantung. 1 daripada 5 kematian di Malaysia adalah disebabkan oleh sakit jantung.."- Kementerian Kesihatan Malaysia.



coq10
Pembunuh  No.1 di Malaysia dan Seluruh Dunia!


Ini adalah fakta yang semua harus terima. Walaupun agak pahit untuk ditelan tapi ini lah kenyataannya. U all ingat lagi tak Allahyarham Hani Mohsin. Allahyarham Izi Yahya, Allahyarham Khairil Khamis, Allahyarham Ustaz Asri (Nasyid Rabbani)....sekadar menyebut beberapa nama yang saya ingat. Mereka pergi secara tiba-tiba. Tanpa sebarang amaran atau tanda-tanda awal. Punca utama kematian mereka adalah disebabkan oleh penyakit jantung

Adakah kita akan jadi salah seorang penyumbang kepada angka kematian tersebut untuk tahun 2014 ini?

Jangan disebabkan kita tidak peduli terhadap kesihatan badan merampas salah sorang daripada ahli keluarga kita..ibu bapa,isteri, suami, anak-anak, dan sahabat handai kita.


PUNCA SAKIT JANTUNG


Banyak perkara yang boleh menyebabkan kita diserang sakit jantung..ini antara punca yang biasa ditemui:

* Jika anda berusia 35 tahun ke atas dan mempunyai masalah berat badan.
* Jika anda kurang memakan sayur dan buah segar
* Jika pemilihan makanan anda tidak betul, makanan anda mengandungi kolesterol dan lemak yang tinggi.
* Jika anda menghadapi masalah mengawal tekanan (stress)
* Jika anda mengidap penyakit kencing manis
* Jika anda gagal mengawal tekanan darah anda.
* Jika anda merokok


Lepas baca artikel dari kementerian kesihatan tu terus rasa cuak jap..bab yang dia kata sakit jantung ni membunuh secara tiba-tiba tu takut sangat. Boleh membawa maut secara tiba-tiba walaupun selama ni kita rasa sentiasa sihat je..nak taknak kita kena buat sesuatu..jaga pemakanan kita dan senaman secara konsisten..dapat macam aku ni jarang-jarang nak bersenam..kadang-kadang je bila ada mood buat la skipping laju-laju..sekali-sekala jantung kita ni kena mengepam jugak. Cara yang paling senang telan la sebiji CoQ10 Health Plus Shaklee ni..produk ni baru la jugak..launch Jun tahun lepas 2013.


coq10

Ni lah dia rupa bentuk capsule Coq10 health plus. supplement untuk jantung,kencing manis dan darah tinggi.hanya sebiji satu hari sahaja. Coq10 health plus ni bukan je ada Coq10 malah Shaklee masukkan jugak Vita-E dan Green Tea. Sebab tu nama produk ni ada perkataan 'plus' kat situ. Bila dah ada vitamin E dan Green Tea ni tau je lah kan mestilah bagus untuk kulit yang cantik..bab cantik ni orang pompuan suka laa..hihi..


CoQ10 ialah nutrien larut lemak yang semulajadi terdapat dalam sel badan kita. Salah satu fungsinya ialah menghaasilkan tenaga dalam setiap sel badan kita. Ia juga merupakan antioksida semulajadi. CoQ10 membantu menguatkan otot jantung. CoQ10 membantu mencegah pengoksidaan kolesterol jahat dan berfungsi memastikan salur darah fleksibel untuk tekanan darah yang sihat. CoQ10 juga sangat membantu mengurangkan 'angina'..angina tu keadaan apabila darah yang membawa oksigen ke jantung tersekat..bila tersekat kita akan sakit dada..sebab tu bila kita tengok orang yang sakit jantung dia selalu pegang dada dia. tu la angina namanya. dengan mengambil CoQ10 oksigen akan disalurkan ke jantung dengan lancar.

...sebiji CoQ10 health plus mengandungi 28mg CoQ10 iaitu bersamaan dengan 1.7kg ayan atau 28 cawan broccoli..kalau rasa larat nak makan semua ni dalam sehari anda tak perlu lah ambil CoQ10 lagi..hihihihi...

Kenapa saya pilih CoQ10 dari jenama Shaklee? itu nanti kita cerita yer untuk entry akan datang..daaaa...









Puan Hani | Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
019-3630891 | healthybeuti@gmail.com

Testimoni Basic H2

Selamat petang...baru-baru ni sepupu a.k.a sepupu saya whatsapp saya dia bagitau nak order Basic H2..dia nak 3 botol terus...haaa apa yang membuatkan dia order sampai 3 botol nih??hihi..al-kisahnya sepupu saya ni dia kata kulit dia jenis sensitif..satu badan dia dipenuhi ekzema..anak dia pun ada ekzema..genetik la kira nya ni..then tanpa buang masa saya terus ajak dia cuba Basic H2 Shaklee..jom baca conversation kitorang..=)






Ni customer saya yang guna Basic H2 sebagai gel mandian dia..kulit dia sangat2 sensitif..sebab tu dia tak boleh guna sebarangan sabun...emm actually sabun biasa ni especially sabun buku akan membuatkan kulit kita kering dan gatal-gatal. Ekzema ni bila kering akan menyebabkan kulit kita gatal-gatal...

....selepas penggunaan sebotol Basic H alhamdulillah kulit dia sentiasa lembap dah tak kering macam sebelum ni...kulit jadi moist dan tak perlu nak sapu body lotion dah!

Saya pulak yang teruja lebih tengok kesan dia...terus dia order 3 botol..katanya sekarang ni satu family dia pulak yang guna..i likee...






                           Ini lah dia Basic H tu..cecair pembersih yang magic untuk seisi keluarga




salam sayang....
hani









Puan Hani| Shaklee Independent Distributor [ID:883549]|
019-3630891| healthybeuti@gmail.com

Tuesday, 6 May 2014

Kebaikan Mealshakes

Meal Shakes menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap badan. Kalau u all nak tau Meal Shakes ni diperbuat daripada bahan semulajadi-buah-buahan,sayur-sayuran,kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain....lactalbumin ni bahan terbaik yang mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh kita dari peringkat bayi hingga orang dewasa...nutrisi terbaik yang ada dalam Meal Shakes ialah immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.

Meal Shakes untuk semua golongan- bayi, student, kanak-kanak membesar,ibu mengandung,atlet, vegetarian.orang sakit, orang yang sibuk bekerja atau orang yang suka dengan jajan atau junk food. 



~ Meal Shakes mengembalikan seri wajah..sebab ia mengandungi Vitamin B yang lengkap, zat besi, dan copper yang cukup untuk membina sel- sel darah merah yang sihat,hasilnya kompleksi wajah dan kulit kita akan nampak lebih cantik!

~ Meal Shakes sebagai agen detoksifikasi,kerana ianya kaya dengan serat larut untuk membantu kita membuang lemak berlebihan dan sisi buangan dari perut dan usus....

~ Rasanya yang lazat...mealshakes sebagai pengganti makanan segera sekiranya u all kekurangan vitamin,mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan..sangat lazat untuk semua golongan..


Nota: Hanya 120 kalori untuk sertiap hidangan. Boleh dicampur atau dikisar bersama buah-buahan, Shaklee ESP, atau apa pun minuman kegemaran u all..paling best dinikmati dalam air sejuk atau panas.

*gambar dari www.mamafaiz.com










Puan Hani | Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]|
019-3630891| healthybeuti@gmail.com

Monday, 5 May 2014

Mealshakes

Sebelum masuk tidur saya nak share sikit info tentang Mealshakes..tengah malam buta baru nak update..hehee..ok apalagi jom la layan sat info skema ni..kikiki...

Apa itu Mealshakes? Apakah kandungan dan perbezaannya?

Mealshakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap 9 asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Mealshakes mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk asid amino perlu dan tidak perlu.

Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:


  • Sarapan segera yang berkhasiat
  • Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
  • Hidangan segera untuk para atlet
  • Kudapan menarik pada bila-bila masa
  • Hidangan yang ideal, rendah kolesterol, lemak dan sodium


Fakta tentang Mealshakes Shaklee:
*Membekalkan sekurang-kurangnya 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
*Sumber yang kaya dengan kalsium,fiber dan protein.
*Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
*Rasa French Vanila yang enak (seperti aiskrim vanila),boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu atau minuman kegemaran.

Siapa yang sesuai mengambil MealShakes?

> Kanak-kanak
> Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
> Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar makan hidangan yang lemgkap dan seimbang
> Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
> Warga tua






Ini dia 6 SEBAB mengapa anda perlu memberi Mealshakes kepada anak anda:

1. Complete Nutrients - Provides 24 types of A to Z essentials vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will effects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand -in- hand with fat soluble vitamins.

2. Supplies Key nutrient to cells- Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organ,blood, immunised cells etc.

3. Aids in Growing Up- Contains folic acid,biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.

4. Anti- Oxidants- Contains vitamin A, C,E, zinc, selenium which are the anti-oxidant.



salam sayang......hani









Puan Hani | Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
Whatsapp: 019-3630891| Email: healthybeuti@gmail.com

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com