Tuesday, 8 April 2014

Kisah Lucu Semasa Pemeriksaan Tulang

Assalamualaikum...selamat hari rabu untuk semua..hehe..sempena bulan promosi Ostematrix ni saya nak share dengan u all semua satu kisah saya dengan kalsium Ostematrix..exclusive ok..



Result bones health check saya..


Cerita ni berlaku lebih kurang 3 bulan lepas dan saya ada kongsikan dalam FB saya..hari ni rasa macam nak share dalam blog..jom baca:

___________________________
" Al-kisah semalam punya cerita selepas kami beli groceries di Giant, tengah kami jalan kaki nak ke tempat parking tu datang pulak promoter offer saya buat bones health check..ok why not i try..check je pun apa ada hal..hihi..

....check punya check tiba-tiba promoter ni tanya saya, "u ada minum susu tak?"..saya cakap saya tak minum susu cuma saya consume tablet kalsium Ostematrix Shaklee saja..muka promoter ni tak puas hati pulak kan..dia check kali kedua..kemudia dia tanya lagi saya soalan yang sama,"cik ada minum susu ke?"haha..ok soalan yang sama mak layankan ajela..jawapan yang sama saya bagitau dia saya amalkan kalsium tablet je..namanya Ostematrix Shaklee punya.."oooh..ok.." dia jawab..

....saya ingatkan dah habis kat sini je nak jugak tengok result nya macam mana kan..rupanya encik promoter ni tak puas hati..dia buat lagi bone check..scary pun ade ni..hahaha..part ni saya dah ketawa kecil...mak ok jela..selagi tak kena bayar kita layann...hihi..3x wooo bones check ni..kelass kann..

then dia tunjuk kertas ni pada saya..dia cakap," ok..saya dah check tulang u tadi so far tulang cik sangat ok..jisim tulang berat dan padat..bila tulang u kt bahagian merah ni..maknya tulang tak sihat dan risiko mengidap osteoporosis...so cik boleh teruskan lah consume tablet kalsium (ostematrix) tu yer..tak perlu minum susu Anlene.."

_________________________
..haa panjang lebar juga la diaterangkan pada saya..ehehehe...tak sia-sia yer saya consume 4 tabs Ostematrix sebelum tidur..bagus juga yer ada bones health check macam ni kan..boleh tau tahap kesihatan tulang kita takat mana..


Actually saya ni bukan penggemar susu..susu Anlene saya beli masa pregnant sekali dua je saya telan..itu pun paksa diri demi baby dalam kandungan..dah jumpa tablet Ostematrix ni alhamdulillah sangat...sehari cukup 1000mg kalsium dengan Ostematrix!

Ni dia kalsium Ostematrix yang femes tu...hehe..


tulang korang pula bagaimana? berapa kuat tahap kepadatan tulang u all? sekali-sekala buat check up tulang pun bagus juga kan..saya cadangkan kawan-kawan yang baca ni buatlah pemeriksaan tulang anda yer..hihi...=)

salam sayang
hani

Puan Hani| Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
019-3630891| Email: healthybeuti@gmail.com|
FB: www.facebook.com/nadhirahani

0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com