Wednesday, 16 April 2014

Tidur pun Boleh Kurus!

senang kurus

Boleh ke bakar kalori ketika sedang tidur? Bunyi macam syok je kan. boleh la buat alasan tido lama sbb nak kurus..hasben call tanya tgh buatpe tu..tengah kuruskan badan bang..ekekeke..

tengah tidur pun boleh kurus...gittew ha...ekeke..actually saya tulis entry ni selepas terbaca entry kak mamafaiz yang diambil dari blog nani..jom layan...



" ...I just read an article from the internet...I Google-d about calories burnt while sleeping..It was happened to me everyday..and i keep asking myself..how does it burnt..so I think I know why my weight is getting lower after I woke up from bed...Actually setiap kali before tido mesti saya timbang berat dulu..then bila bangun..aik,,berat turun ekk..hehe..nak tau kenapa???article tu gtau,metabolisme badan akan naik bila suhu bilik kita sejuk,badan akan bakar banyak kalori to keep our body warm...and can up the metabolim's rate...sebab tu kalau kat oversea,author tu sarankan untuk turunkam suhu heater. to let the body works on their own to keeps the body warm...sekarang kan sejuk..sebab hujan la lau kat malaysia ni..hehe..mmg tiap2 malam saya tdo selimut 2 lapis siap bersweater lagi. pastu kena avoid makan carbohydrate at least 6 hours before sleep. When the body is low on carbohydrates,it stars using calories to burn fat for energy. If there are no carbohydrates in your system before bedtime,your body will burn more calories and burn fat for energy..and yet sleep for more than 7 hours to burn more calories at night. Getting more sleep will not only help you burn calories at night,it will also help keep your metabolic rate higher during the day burning even more calories...hahahha i likeee sleeping..hehehe...tapi kalau lama2 sangat pening kepala..hehehe...
pastu dia cakap lau nak bagi bakar lebih lagi kaloti, dia suruh minum air green tea before sleep...faedah green tea ni dia untuk meningkatkan metabolisme badan untuk membantu membakar banyak kalori lagi...."


haha esaited tak??? so lepas ni saya kena minum cinch tea 2x sehari laa...1 sachet pagi dan 1 sachet lagi malam sebelum tidur...dengan syarat elakkan mengambil apa2 jenis makanan karbohidrat 6 jam sebelum tidur..dan tidur lebih lama sikit at least 7 jam pada waktu malam...ok yg ni payah sikit la sebab saya tidur selalunya pukul 11 kadang2 kalau layan blog pukul 12 saya tidur..bangun pulak pukul 4.30am sy dah bangun dgn sendirinya..

U all pulak amacam?boleh sahut tak cabaran ni?senang je kan nak kurus...minum green tea then tido 7jam..green tea tu nak lagi baik minum lah Shaklee Cinch Energy Tea Mix..sebab apa?sebabnya Shaklee tea ni sememangnya rendah kalori gabungan teh hijau,merah dan putih sesuai untuk mereka yang nak turunkan berat badan..lagipun cinch tea ni memang dah ada dalam set menurunkan berat badan Shaklee..marbeles!



     berminat nak cuba?













Puan Hani|Shaklee Independent Distributor[ID:883549]
Whatsapp:019-3630891|Email:healthybeuti@gmail.com

0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com