Wednesday, 16 April 2014

Tidur pun Boleh Kurus!

senang kurus

Boleh ke bakar kalori ketika sedang tidur? Bunyi macam syok je kan. boleh la buat alasan tido lama sbb nak kurus..hasben call tanya tgh buatpe tu..tengah kuruskan badan bang..ekekeke..

tengah tidur pun boleh kurus...gittew ha...ekeke..actually saya tulis entry ni selepas terbaca entry kak mamafaiz yang diambil dari blog nani..jom layan...



" ...I just read an article from the internet...I Google-d about calories burnt while sleeping..It was happened to me everyday..and i keep asking myself..how does it burnt..so I think I know why my weight is getting lower after I woke up from bed...Actually setiap kali before tido mesti saya timbang berat dulu..then bila bangun..aik,,berat turun ekk..hehe..nak tau kenapa???article tu gtau,metabolisme badan akan naik bila suhu bilik kita sejuk,badan akan bakar banyak kalori to keep our body warm...and can up the metabolim's rate...sebab tu kalau kat oversea,author tu sarankan untuk turunkam suhu heater. to let the body works on their own to keeps the body warm...sekarang kan sejuk..sebab hujan la lau kat malaysia ni..hehe..mmg tiap2 malam saya tdo selimut 2 lapis siap bersweater lagi. pastu kena avoid makan carbohydrate at least 6 hours before sleep. When the body is low on carbohydrates,it stars using calories to burn fat for energy. If there are no carbohydrates in your system before bedtime,your body will burn more calories and burn fat for energy..and yet sleep for more than 7 hours to burn more calories at night. Getting more sleep will not only help you burn calories at night,it will also help keep your metabolic rate higher during the day burning even more calories...hahahha i likeee sleeping..hehehe...tapi kalau lama2 sangat pening kepala..hehehe...
pastu dia cakap lau nak bagi bakar lebih lagi kaloti, dia suruh minum air green tea before sleep...faedah green tea ni dia untuk meningkatkan metabolisme badan untuk membantu membakar banyak kalori lagi...."


haha esaited tak??? so lepas ni saya kena minum cinch tea 2x sehari laa...1 sachet pagi dan 1 sachet lagi malam sebelum tidur...dengan syarat elakkan mengambil apa2 jenis makanan karbohidrat 6 jam sebelum tidur..dan tidur lebih lama sikit at least 7 jam pada waktu malam...ok yg ni payah sikit la sebab saya tidur selalunya pukul 11 kadang2 kalau layan blog pukul 12 saya tidur..bangun pulak pukul 4.30am sy dah bangun dgn sendirinya..

U all pulak amacam?boleh sahut tak cabaran ni?senang je kan nak kurus...minum green tea then tido 7jam..green tea tu nak lagi baik minum lah Shaklee Cinch Energy Tea Mix..sebab apa?sebabnya Shaklee tea ni sememangnya rendah kalori gabungan teh hijau,merah dan putih sesuai untuk mereka yang nak turunkan berat badan..lagipun cinch tea ni memang dah ada dalam set menurunkan berat badan Shaklee..marbeles!



     berminat nak cuba?













Puan Hani|Shaklee Independent Distributor[ID:883549]
Whatsapp:019-3630891|Email:healthybeuti@gmail.com

Sunday, 13 April 2014

Radikal bebas

Radikal bebas ialah bendasing yang wujud di dalam sel-sel badan kita menggunakan oksigen untuk menghasilkan tenaga. Radikal bebas terhasil disebabkan oleh cara kehidupan yang tidak sihat dan terdedah kepada persekitaran yang tidak bersih seperti pemakanan yang tidak seimbang(makanan berlemak,bergoreng,hangus), bahan kimia toksik (racun serangga dan lain-lain), asap rokok, bahan pengawet, tekanan emosi (stress) dan sebagainya.



Lama-kelamaan radikal bebas ini akan wujud secara berlebihan di dalam badan kita yang akan membentuk toksik dan tanpa disedari memulakan tindak balas berantai secara mutasi yang akan memudaratkan sel-sel lain. Radikal bebas yang tidak terkawal ini akan menyebabkan pelbagai penyakit kronik diantaranya kanser, jantung, pereputan tulang, sakit sendi, alzheimer (nyanyuk), strok dan lain-lain lagi.



Untuk melawan radikal bebas ini, kita memerlukan ANTI-OKSIDAN. Cara untuk meningkatkan antioksidan di dalam badan ialah makan makanan yang mengandungi anti-oksidan yang tinggi seperti sayur-sayuran dan buah-buahan.

Anda boleh mengukur nilai ORAC (Oxygen Radical Absorbent Capacity) iaiti keberkesanan makanan menentang radial bebas. Angka yang semakin tinggi beerti semakin tinggi keberkesanannya.



Persoalan lain pula akan timbul, adakah sayur-sayuran dan buah-buahan segar dan berkhasiat tidak tercemar dengan toksik, bahan pengawet dan sebagainya dan bagaimana untuk mencari makanan yang mengandungi anti-oksidan yang tinggi?


Apabila sayur-sayuran ini dimasak pada keadaan haba yang tinggi,segala khasiat yang dikatakan dapat melawan radikal bebas itu akan musnah dengan sendirinya. Jadi, anda hanya mendapat rasa sayur yang sedap sahaja tanpa mendapat khasiat sebenar daripada makanan tersebut. Begitu juga dengan buah-buahan, anti-oksidan yang tinggi dikatakan masih kekal di situ apabila buah tersebut belum di petik. Apabila buah di petik, maka khasiatnya akan hilang sedikit demi sedikit. Kesimpulannya, anti-oksidan yang terkandung di dalam buah-buahan tersebut sebenarnya tidak mencukupi untuk badan anda melawan radikal bebas. Lebih teruk lagi jika anda bukan penggemar buah-buahan. Sekali- sekala sahaja anda mengambil buah-buahan. 

Walaubagaimanapun, para saintis telah membuat kajian bahawa cara terbaik untuk anda mendapatkan anti-oksidan yang tinggi ialah dengan mengamalkan supplement. Cari lah supplement yang terbaik untuk badan anda. Elakkan supplement tiruan yang mana ia baik untuk tubuh tapi dalam masa yang sama ia juga meninggalkan toksik dalam tubuh badan anda. Fikir-fikirkan lah...

salam sayang....
hani

Vitamin E untuk kulit, rambut dan kuku yang cantik

Nama saintifik bagi Vitamin E ialah "tocopherol" dan ia boleh didapati dalam 4 kelas utama. Vitamin E ialah sejenis antioksida iaitu vitamin larut lemak, yang hanya boleh di dapati dari makanan tambahan. Satu faedah vitamin E yang diketahui umum ialah vitamin E berupaya melindungi kita daripada toksik seperti pencemaran udara, sindrom premenstrual, penyakit mata seperti katarak, neurological diseases-Alzheimer dan diabetis. 

Faedah kesihatan yang kita perolehi daripada vitamin E datangnya dari sifat antioksida nya. Antioksida ni berupaya memusnahkan radikal bebas- bendasing yang memusnahkan struktur sel badan kita. Tahap immuniti badan seseorang akan dapat diperbaiki apabila seseorang itu mula mengamalkan Vitamin E. Satu lagi khasiat Vitamin E antaranya ia mampu merendahkan tahap kolesterol badan dan mengurangkan risiko merebaknya kanser. 

Vitamin E memekatkan darah yang mana salah satu faedah yang kita boleh dapat daripada Vitamin E. Dalam perkataan lain, vitamin E mengelakkan platlet darah daripada terkumpul. Pengambilan vitamin E yang tinggi boleh boleh mengurangkan risiko strok dan arteri koronari dan masalah hati.

Vitamin E paling popular dan diketahui umum keberkesanannya pada kulit dan rambut kita. Dengan sifat antioksida yang tinggi,vitamin E menggalakkan peredaran darah pada kulit kepala kita. Vitamin E menolong menguatkan dinding kapilari sambil menyuburkan sel kulit kepala.



Minyak vitamin E yang asli sangat bagus untuk kulit kita,ia membantu dalam 'healing process' atau proses pemulihan,apabila minyak vitamin E disapukan ke kulit ia akan terserap ke lapisan epidermis kulit. Cara ini untuk merawat kulit yang 'sunburn' dan melindungi kulit dari sinaran uv matahari.

Salah satu fungsi vitamin E paling popular ia boleh digunakan untuk merawat parut, jerawat dan kedut-kedut wajah kerana vitamin E meningkatkan proses 'regenerate' sel kulit kita. Vitamin E melambatkan penuaan wajah, menjadikan kulit tampak awet muda.

Dengan penggunaan yang berterusan, ia mampu melembapkan kulit kita. Wajah yang sebelumnya kusam dan kering akan kelihatan segar dan sihat. Sapu beberapa titik minyak vitamin E pada kuku dan bahagian yang kasar dan lihat lah kesannya!

salam sayang..
hani

Saturday, 12 April 2014

Kesan Vitamin E menyebabkan KANSER

Assalamualaikum,

Alhamdulillah anak-anak dah tidur cepat2 saya buka laptop semata-mata nak sharing wellness dengan anda semua..sy dah berazam sehari mesti ada satu update tentang kesihatan..mata dah nk terpejam ni haa..so nak taknak saya kena bangun buat jugak.tangguh-tangguh kang habiss laa...haha..

Btw..sejak makan vitamin E secara KONSISTEN ni saya suka taw nak cerita tentang vitamin E je..ehehe...saya tertarik dengan sharing nanny saya, kak mamafaiz tentang issue vitamin E yang suatu ketika dulu pernah keluar paper...katanya boleh menyebabkan kanser..baca tajuk je dah seram kan..





Sebab tu kita mesti tau apa yang kita sedang makan..apa kandungannya dalamnya..kalau makan tanpa ilmu alamatnya camtu la..baca tajuk paper je terus boikot vitamin E..sian tawww....sebenarnya ada beberapa guideline dalam pemilihan vitamin E yang bagus dan juga tak memudaratkan badan kita.

Antara garis panduan dalam memilih vitamin E adalah:
  1. Pilih vitamin E yang semulajadi..bagaimana nak tahu vitamin E tu dari bahan semulajadi atau tidak? U all boleh lihat pada label botol vitamin E tu..ada huruf 'd' kecil (d-alpha tocopherol) menunjukkan ia semulajadi. Satu huruf  'l'atau 'dl' menunjukkan ia dari sumber sintetik atau tiruan)
  2. Cari perkataan mixed tocopherol dalam label
  3. Pilih vitamin E yang mengandungi selenium
note: Sumber semulajadi adalah lebih baik kerana ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia atau tiruan.

Sebab tu saya pilih vitamin E Shaklee sebab vitamin E shaklee memenuhi kesemua garis panduan di atas:
~Vitamin E shaklee adalah dari sumber semulajadi
~Vitamin E shaklee terdiri daripada vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate
~ Vitamin E shaklee lengkap dengan selenium



Terpulang pada uols nak consume vitamin E dari brand mana pun..saya cuma sharing je..apa2 brand pun terpulang pada anda..pilihan di tangan kita sendiri..tapi ingat yer cari lah yang SEMULAJADI..=)

salam sayang.....
hani











Puan Hani | Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
whatsapp: 019-3630891| Email: healthybeuti@gmail.com

Wednesday, 9 April 2014

Jangan pandang remeh pada kalsium


Hot stuff this month...7 botol dah selamat ke tangan customer dalam 3 hari...fuhhh!!!




Ostematrix ialah supplement Shaklee yang mengandungi:

1) Kalsium~ bukan sahaja membina tulang Dan Gigi,malah ia membantu menetapkan ritma jantung,menyelesaikan masalah insomnia,membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan  otot serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.


2) Magnesium~ penting untuk metabolisme kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang,salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian yang telah dibuat ke atas magnesium dan didapati ia membantu mengurangkan rasa sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.


3) Vitamin D~ penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.



Jika anda adalah seorang mudah stress,mudah kejang,ada masalah water retention,sembelit dan pra haid, pastikan anda memberi peluang diri anda mengubah nasib anda dengan Ostematrix.

Jika anda seorang yang bekerja dan sering keletihan,ostematrix antara jawapan terbaik membantu anda kekal bertenaga dan bersemangat!


Jika anda seorang ibu mengandung,ostematrix membantu mengelakkan kekejangan dan sakit tulang belakang.



Jika anda seorang ibu menyusu,ostematrix membantu pengeluaran susu anda dengan lebih baik provided prinsip utama penyusuan diamalkan.



Jika anda seorang wanita,ostematrix membantu mengurangkan risiko kereputan tulang (osteoporosis).



Jika anda mempunyai masalah berat badan berlebihan, anda perlukan ostematrix demi memastikan kepadatan tulang anda mengampu tubuh badan anda!


salam sayang
hani











Puan Hani|Shaklee Independent Distributor[ID: 883549]
whatsapp:019-3630891| Email: healthybeuti@gmail.com

Tuesday, 8 April 2014

Kisah Lucu Semasa Pemeriksaan Tulang

Assalamualaikum...selamat hari rabu untuk semua..hehe..sempena bulan promosi Ostematrix ni saya nak share dengan u all semua satu kisah saya dengan kalsium Ostematrix..exclusive ok..



Result bones health check saya..


Cerita ni berlaku lebih kurang 3 bulan lepas dan saya ada kongsikan dalam FB saya..hari ni rasa macam nak share dalam blog..jom baca:

___________________________
" Al-kisah semalam punya cerita selepas kami beli groceries di Giant, tengah kami jalan kaki nak ke tempat parking tu datang pulak promoter offer saya buat bones health check..ok why not i try..check je pun apa ada hal..hihi..

....check punya check tiba-tiba promoter ni tanya saya, "u ada minum susu tak?"..saya cakap saya tak minum susu cuma saya consume tablet kalsium Ostematrix Shaklee saja..muka promoter ni tak puas hati pulak kan..dia check kali kedua..kemudia dia tanya lagi saya soalan yang sama,"cik ada minum susu ke?"haha..ok soalan yang sama mak layankan ajela..jawapan yang sama saya bagitau dia saya amalkan kalsium tablet je..namanya Ostematrix Shaklee punya.."oooh..ok.." dia jawab..

....saya ingatkan dah habis kat sini je nak jugak tengok result nya macam mana kan..rupanya encik promoter ni tak puas hati..dia buat lagi bone check..scary pun ade ni..hahaha..part ni saya dah ketawa kecil...mak ok jela..selagi tak kena bayar kita layann...hihi..3x wooo bones check ni..kelass kann..

then dia tunjuk kertas ni pada saya..dia cakap," ok..saya dah check tulang u tadi so far tulang cik sangat ok..jisim tulang berat dan padat..bila tulang u kt bahagian merah ni..maknya tulang tak sihat dan risiko mengidap osteoporosis...so cik boleh teruskan lah consume tablet kalsium (ostematrix) tu yer..tak perlu minum susu Anlene.."

_________________________
..haa panjang lebar juga la diaterangkan pada saya..ehehehe...tak sia-sia yer saya consume 4 tabs Ostematrix sebelum tidur..bagus juga yer ada bones health check macam ni kan..boleh tau tahap kesihatan tulang kita takat mana..


Actually saya ni bukan penggemar susu..susu Anlene saya beli masa pregnant sekali dua je saya telan..itu pun paksa diri demi baby dalam kandungan..dah jumpa tablet Ostematrix ni alhamdulillah sangat...sehari cukup 1000mg kalsium dengan Ostematrix!

Ni dia kalsium Ostematrix yang femes tu...hehe..


tulang korang pula bagaimana? berapa kuat tahap kepadatan tulang u all? sekali-sekala buat check up tulang pun bagus juga kan..saya cadangkan kawan-kawan yang baca ni buatlah pemeriksaan tulang anda yer..hihi...=)

salam sayang
hani

Puan Hani| Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
019-3630891| Email: healthybeuti@gmail.com|
FB: www.facebook.com/nadhirahani

Khasiat Vitamin E

Salam tengahari....u all semua dah lunch ker?saya sudah..lepas lunch tadi saya terus capai sebotol Vitamin E, telan sebiji the most powerful Vitamin  E Shaklee katanyaa...saya nak share sikit apa kelebihan Vitamin E..sebelum tu kita tengok dulu apa yang dimaksudkan dengan Vitamin E ni..

Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Mengikut kajian, Vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada 80 jenis penyakit. Vitamin E sejenis vitamin larut lemakyang disimpan dalam organ tubuh  seperti hati,jantung,kalenjar pituitari,, testis, uterus, darah dan otot. Untuk pengetahuan u all, 60-70% daripada vitamin E ni akan disingkirkan dari tubuh setiap hari (tak semua disimpan dalam badan)dan ia tidak menjadi toksik macam vitamin A. Vitamin E dikira dalam unit IU (International Unit) iaitu 1IU bersamaan 1mg.

Vitamin E terdiri daripada 8 komponen dalam 2 kelas utama: Tocopherols dan tocotrinols yang terdiri dari komponen-komponen alpha,beta,gamma dan delta. Vitamin E yang lengkap sepatutnya mengandungi kesemua 8 komponen tersebut. Alpha tocopherols adalah komponen yang paling aktif, malah IU dikira berdasarkan alpha-tocopherols.

Okey jom kita tengok pula apa khasiat Vitamin E:


  • Vitamin E menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
  • Memperbaiki peredaran darah, memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan 'premenstrual syndrome' dan penyakit fibrocystic payudara.
  • Melindungi paru-paru dari pencemaran udara
  • Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam penyembuhan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.
  • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari.
  • Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.
  • Mengurangkan risiko "Alzheimer" (nyanyuk)
  • Mengurangkan risiko keguguran wanita hamil
  • Merendahkan kadar kolesterol
  • Membantu mencegah kanser
  • Vitamin E boleh membantu pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki.
  • Vitamin E juga dikenali 'Vitamin Cinta' kerana ia boleh membantu dalam hubungan suami isteri.  Malah wanita hamil, menyusukan anak, mengambil sebarang pil hormon dan melalui fasa menopos memerlukan vitamin E.
Sumber makanan vitamin E: minyak sayuran, sayuran berdaun hijau gelap, kacang,biji-bijian, dan semua bijirin. Beras perang,makanan daripada jagung, telur,rumpai laut,hati yang dkeringkan, susu,oats, daging,kacang soya,ubi kentang, selada air dan gandum.
Kekurangan vitamin E boleh menyebabkan: mudah radang, penuaan kulit sebelum masa, rambut gugur,anemia..

Vitamin E Shaklee with Selenium & Grape seed extract

Untuk sebarang pertanyaan boleh la hubungi saya atau call je..nak whatsapp pun boleh....

Klik SINI untuk lihat testimoni vitamin E 

salam sayang
hani

Puan Hani | Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
Whatsapp:019-3630891| Email: healthybeuti@gmail.com|
FB: www.facebook.com/nadhirahani



Monday, 7 April 2014

Kekurangan nutrisi buat kulit saya kusam dan berjerawat | kini hasilnya sangat berbeza selepas saya menambah nutrisi-nutrisi yang hilang tu!

Assalamualaikum...pagi-pagi ni saya nak share  testimoni bergambar..apa yang menariknya testimoni ni di datangkan khas dari saya sendiri..jom kita layann..



vitamin Shaklee
Selepas mengamalkan set kulit Shaklee


Pada mulanya saya memang dah lama amalkan supplement ..ala-ala peminat tegar supplement la..Vitamin E dan Vitamin C saya pernah cuba tapi bukan dari jenama Shaklee, ubat-ubatan termasuklah jamu saya redah je asalkan untuk kulit yang licin..tak cantik pun takpe janji kulit saya tak bermasalah..sejak dari tingkatan 4 lagi saya mempunyai masalah kulit berminyak dan berjerawat yang teruk..sehari memang tak sah kalau tak duduk depan cermin picit jerawat..bila keluar nanah jerawat memancut rasa puas hati sangat...haa tu yang buat lubang-lubang kat muka tu..yang ni jangan ikut yer kalau taknak muka berlubang-lubang..hehe..

....okey berbalik kepada cerita saya tadi asalnya saya hanya ambil ESP dan GLA sahaja..masa tu saya belum mampu nak beli banyak-banyak..saya konsisten dan yakin dengan pengambilan ESP dan GLA ni kulit saya akan berubah..Alhamdulillah tak lama dalam sebulan mengamalkan ESP dan GLA kulit saya mula nampak perubahan..teruja dikk oiii..sapa tak nak kann kulit cantik..then ada bajet lebih sikit saya try pulak set kulit Vitamin C, Bcomplex dan Vitamin E. Emm..sebulan selepas tu saya perasan pori saya makin mengecil, parut jerawat nampak pudar, kulit saya nampak bermaya..dah tak kusam macam sebelum ni lagi..
Inilah supplement pertama yang saya consume cadangan mommy Shaklee saya..serius u all takkan menyesal. Hanya sekali penggunaan je saya telah disahkan mengandung anak kedua. Actually tak rancang pun sebab tujuan saya consume set ni just untuk kulit je..tup2 rezeki yang sangat besar saya dapat.Alhamdulillah. Walaubagaimanapun untuk conceive tu ada cara makan yang dicadangkan. Maksudnya untuk mengandung cara makan GLA dia lain, untuk period tak teratur cara makan dia lain. Masa tu je saya excited sangat nak kulit berseri-seri so hari-hari la saya telan GLA 3 biji sehari terus melekat. Apapun semuanya dengan izin Allah swt...

......sebenarnya apa yang nak bagitahu kat sini, supplement yang saya amalkan ni bukan sahaja memperbaiki struktur kulit saya tapi saya juga dapan 'effect' lain selain kulit yang bersih..saya perasan berat badan saya seakan mengecut..macam tak percaya je kan..kita makan supplement untuk kulit tapi dalam masa yang sama badan ikut sekali mengecut...kihkih...




Ni lah dia supplement yang banyak beri manfaat pada saya...
Kekurangan nutrisi boleh memberi kesan kepada kulit anda. Jangan ambil mudah yer...


Walaupubagaimanapun suka saya ingatkan supplement ni bukanlah ubat magik yang bila kita makan hari ni, esok lusa kulit kita terus jadi cantik..ianya makan masa..nak2 lagi supplement Shaklee ni supplement yang semulajadi maksudnya tidak ditambah perisa,pewarna dan pengawet tiruan..bergantung pada badan kita bagaimana cara ia bertindak..ada orang yang makan masa untuk nampak kesannya..


ada pula yang sekejap je dah nampak kesan atas kulit dia..cuma saya nasihatkan bila ambil set kulit ni ambil sekali dengan ESP..apa yang saya faham ESP ni basic function dia pulihkan sel kita..sebab tu kadang bila kita makan supplement kita rasa kesan tu lambat sangat ataupun kesan tu ada tapi makan berbotol-botol baru nampak tindakbalas..sebenarnya samada sel badan kita yang rosak dan tak sihat..jadi ambil lah ESP dengan set kulit baru lah nampak hasil yang menggembirakan..btw anda yang nak tahu tips mengandung cepat dengan GLA feel free untuk hubungi saya yer..exclusive ok!


Okey saya nak bersiap-siap settle kan keje-keje rumah dulu..jumpa lagi!

Salam sayang,
hani









Puan Hani| Shaklee Independent Distributor [Shaklee ID: 883549]
Whatsapp: 019-3630891| Email: healthybeuti@gmail.com|
FB: www.facebook.com/nadhirahani

Friday, 4 April 2014

Promosi April Shaklee Ostematrix~ Bukan sekadar kalsium

Selamat petang semua...petang-petang ni saya nak umukan promosi Shaklee bulan ni...promosi April'14  ialah Ostematrix Buy 6 FREE 1! Grab it now!!


Promosi April....


Saya nasihatkan kawan-kawan supaya jangan pandang remeh dengan keperluan kalsium oleh badan kita yer..jangan bila dah tau sakit belakang..sakit pinggang atau pun tulang dah retak haa masa tu la baru sibuk cari susu cari supplement kalsium....Tulang merupakan struktur penting dalam tubuh badan manusia..tulang juga menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru,jantung,hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot secara bebas. Kalau nak tahu..jisim tulang berkembang ke tahap maksimum pada umur 28 tahun..selepas 28 tahun jisim tulang kita akan semakin berkurang..bila kita tak top up kalsium ke dalam badan kita lama kelamaan tulang kita akan jadi ringan dan rapuh..lama kelamaan akan patah..cuak pulak kan..dah la saya ni sebenarnya memang ada masalah tulang..sakit belakang paling ketara selepas melahirkan anak kedua..trauma jugak la masa tu..huhuu...

Kelebihan Ostematrix

Ostematrix membekalkan nutrien -nutrien harian termasuk kalsium yang yang dapat membantu dalam penbentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D, dan mineral zink tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Tablet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga sangat mudah ditelan. Tiada perasa tiruan,pemanis atau bahan pengawet tambahan.











Puan Hani | Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
019-3630891 | Email: healthybeuti@gmail.com
FB: www.facebook.com/nadhirahani

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com