Wednesday, 12 March 2014

Khasiat ESP Shaklee

Assalamualaikum....selamat pagi..semoga pagi ini adalah permulaan yang baik dan semoga setiap langkah yang kita ambil mendapat kecermerlangan di hari esok..amin..pagi-pagi ni saya nak berkongsi sedikit info tentang khasiat ESP menurut pakar, Dr Mohamed Nasr,Director of the Medical Care & Diagnose Center of Lake Villa di Illinois,USA..jom layann =)


ESP baik untuk kesihatan


" You can feel so very good about Shaklee's soy protein,and how we can help so many people who are looking for way to improve their health"
~ Dr. Mohamed Nasr, Director of the Medical Care & Diagnosetic Center of Lake Villa 


kata Dr. Nasr,

~ Khasiat ESP akan meningkatkan penyerapan protein, mengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut..ok point ni boleh diguna pakai untuk mereka yang menderita gastrik,perut kembung dan angin..

~ ESP mengurangkan paras kolesterol dalam darah sebanyak 23%

~  2 kajian menunjukkan pengamalan ESP dan Vitamin E serentak merendahkan  sehingga 40% LDL (kolesterol jahat) dari teroksida bagi mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat yang membawa kepada sakit jantung!

~ ESP menghalang pembentukan batu karang yang biasa dialami oleh lelaki

~ ESP mengelakkan kerosakan buah pinggang. Protein haiwan bole rosakkan buah pinggang tapi protein dari soya akan melindungi buah pinggang

~ ESP mengandungi kandungan protein lengkap dan isoflavene mencukupi di mana isoflavene adalah bahan semulajadi yang diperlukan badan untuk melawan kanser

~ protein dan isoflavene dalam ESP bertindak serentak untuk menghalang sel tidak normal untuk terus membiak menjadi sel kanser

~ protein soya meningkatkan aktiviti sel darah putih yang merupakan sistem pertahanan badan kita dalam melawan serangan, penyakit dan jangkitan bakteri/virus

~ Lysine dalam ESP jika diamalkan dengan vitamin C mengurangkan risiko kanser usus sebanyak 90%

~ ESP diamalkan dgn flavonoids mengurangkan risiko kanser payudara sebanyak 10x ganda

~ Khasiat ESP Shaklee untuk kesuburan menggalakkan proses pemulihan sel rosak kepada sel sihat untuk fungsi badan yang sempurna

~ ESP terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam lamanya

~ ESP membina sel otot,kulit dan hormon yang seimbang, menyokong kesihatan jantung dan prostat (lelaki)

~ ESP mengawal 'mood swing' pada wanita ketika PMS dan wanita menopause.

_________________________________________________________________________________
.....apa yang boleh saya simpulkan ESP ni sangat sesuai untuk wanita yang hampir ke stage menopause, remaja yang menderita PMS yang serius, mereka yang mengalami masalah kulit, pasangan yang mempunyai masalah kesuburan, orang yang nak kurus, mereka yang mempunyai sistem immune yang rendah, penderita kanser, darah tinggi,kolesterol..sekarang ni budak sekolah pun dah ada darah tinggi..cuak! so ESP sangat digalakkan untuk semua peringkat umur lelaki/wanita..teruja kan baca khasiat ESP..sebab tu ESP ni menjadi pilihan saya bukan hanya sebab harganya yang berpatutan tapi dari sudut khasiatnya of course tak sama dengan jenama lain..Shaklee dah bertapak lebih dari 50 tahun, jadi tiada sebab kenapa saya harus menolak produk yang tentunya semulajadi dan selamat...

Semoga perkongsian ni bermanfaat untuk pembaca...InshaAllah...










Puan Hani | Shaklee Independant Distributor [ID: 883549]
019-3630891 | healthybeuti-shaklee.blogspot.com
FB: www.facebook.com/nadhirahani

0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com