Friday, 14 February 2014

ESP Protein Soya Non GMO

Assalamualaikum...selamat pagi..alhamdulillah setelah sekian lama dapat juga saya update blog ni..dah rasa semacam tanggungjawab untuk share benda baik dengan u all..lagi-lagi bila customer bagi feedback positif ...esaited! semoga ilmu yang tak seberapa ni bermanfaat untuk semua..InsyaAllah..

....saya nak kongsi sedikit tentang ESP..ESP ni actually serbuk protein brand Shaklee..untuk mengekalkan rasa asli protein ketulenan protein tu so Shaklee cipta protein tanpa perasa..memang ESP ni HOT STUFF dikalangan customer saya,,yep saya sendiri mengamalkan ESP setiap hari..pagi dan malam sebelum tidur..

Apa istimewanya ESP ni? Kerana ia merupakan sumber protein soya terbaikkk...ESP menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang berkekalan..sebab tu diet protein menjadi pilihan berbanding karbohidrat..protein mengambil masa yang lama untuk proses dan ianya akan bertukar kepada tenaga tanpa disimpan sebagai lemak..berbanding dengan karbohidrat,bila kita ambil karbohidrat dan tidak dibakar atau ditukarkan kepada tenaga ia akan disimpan sebagai lemak berlebihan dan menyebabkan kegemukan..

berbalik kepada ESP tadi, ESP menyediakan 14gram protein soya Non GMO berkualiti tinggi dengan semua keperluan 9 asid amino penting untuk tubuh badan.  Berbanding sumber protein daripada telur,daging, tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolestrol....Mengandungi lima vitamin B penting , separuh daripada keperluan kalsium harian dan soya isoflovons..ok nanti kita sambung yer..nak siapkan keje umah dulu...ehehhehe =)



Soya yang Shaklee gunakan adalah Non-GMO....iaitu tidak diubah suai secara genetik(Non-Genetically Organism). Apa bezanya soya Non-GMO dengan GMO? Protein soya Non-GMO dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identify Preservation Program(IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya..program ini untuk memastikan kacang soya bebas dari pendedahan perubahan genetik. Ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti tinggi..sebab tu saya yakin dengan protein ESP..

Apa kelebihan soya Non-GMO ni?Apa yang istimewa sangat? Ok yang ni ramai tak tahu...sebenarnya produk-produk GMO ni boleh menyebabkan allergy,toxic dan anda berpotensi untuk mendapat kanser. Produk GMO dah semakin banyak dipasaran so no wonder la dah macam2 penyakit timbul sekarang ni..antara makanan paling tinggi potensi GMO adalah jagung dan soya..so lepas ni kalau u all nak beli protein soya check dulu labelnya..tengok ada tak label NonGMO..Sayangi lah badan anda..ianya tak dapat ditukar ganti..


Ni dia ESP dengan plain water..soya yang tentunya dari sumber semulajadi dan berkualiti tinggi..hampir kesemua customer saya puji keberkesanan ESP ni...sampai ada yang repeat order bertong-tong..

Hampir semua customer saya yang minum ESP mengaku ESP menjadikan kulit cantik,gebu,makin berseri-seri..anjal..ESP bantu memudarkan parut jerawat di muka.Yang paling ketara sekali ESP membekalkan tenaga berpanjangan, kurang rasa letih..ESP supplement yang paling basic untuk melangsingkan badan dan awet muda..

Untuk yang tengah minum GMO produk tu bertukarlah kepada NonGMO produk..orang kata better late than never kan...hihi...


Salam sayang,
Hani 

0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com