Thursday, 13 February 2014

Biar Shaklee Atasi Masalah Kegemukan Anda!

Assalamualaikum,

Petang ni saya nak share dengan anda semua bagaimana saya lose weight dengan produk Shaklee..percaya tak dulu berat badan saya pernah mencecah 65kg? Dengan ketinggian 150cm konfem la saya dalam kategori GEMUK.. saya nak bagitahu satu rahsia..sebenarnya saya telah mengambil pil kurus sejak umur saya 14 tahun! Yup sejak skolah lagi saya dah cuba2 telan pil kurus..sadiskan.

.....dari sekolah,universiti hingga ke alam pekerjaan saya tak pernah putus asa untuk kelihatan cantik & kurus..duit jangan cakap lah dah beriban habis..ya betul kata orang..orang yg berjaya sebenarnya dia pernah gagal beberapa kali..bermula dari saya sekolah,matrik,univesiti berat badan saya tak pernah berubah malah semakin meningkat...saya ingat lagi setiapkali nak try baju saya mesti ambil size M..konon-konon feeling dah kurus la kan..yelaa diet macam nak rak kot-kot la dah kurus tapi hampa... L-XL jugak laa size saya masa tu..



...tahun 2012 takdir telah menemukan saya dengan Kak Zura (kini upline saya di Shaklee) , ESP dan GLA ialah produk pertama beliau kenalkan pd saya..katanya nak kurus,nak cantik,nak kulit gebu minum je ESP.bila top up dengan GLA kesan dia super duper gebusss...Saya ni memang pantang jumpa produk terus je sy beli dan join membership..dalam hati saya mudah-mudahan produk kali ni menjadi dan sesuai dengan saya...
Gambar 'sebelum' ketika saya berumur 17 tahun..masa tu saya di Turki menemai ayah saya out station. Rasa malu sangat sebab kawan-kawan ayah saya ingatkan saya ni ISTERI beliau..padahal ANAK! Gambar 'selepas' tu gambar saya sudah berkahwin dan dikurniakan 2 orang cahaya mata..Alhmdulillah..

ESP betul2 berkesan dengan saya! Kebetulan saya minum ESP bulan puasa..Sahur saya hanya minum ESP dan  makan light meal je..amat mengkagumkan saya kerana perut saya boleh bertahan hingga ke petang hanya dengn segelas ESP! memang cepat sgt berat saya turun waktu tu..malamnya waktu berbuka saya makan mcm biasa..cuma saya elakkan mengambil makanan berat selepas tarawih...

Mudah kan? Bagi saya dalam hidup ni ada 2 perkara..nak atau taknak..kalau kita betul2 nak kita akan usaha untuk capai apa kita mau..kalau kita sekadar acuh tak acuh jangan bermimpi u akan dapat..nantikan lagi cerita saya seterusnya...

Jom tengok lagi gambar-gambar saya sebelum consume Shaklee dengan selepas consume Shaklee...syok gak eh tengok gambar dulu...klik sini yek...kot la boleh jadi perangsang untuk kawan-kawan yang senasib dengan saya..hihi...

Salam sayang,
Hani


Puan Hani | Shaklee Independent Distributor [ID: 883549] | Whatsapp 019-3630891 | healthybeuti@gmail.com

0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com