Monday, 18 November 2013

Hindari Jerawat Belakang Badan

Hati merupakan organ terbesar di dalam tubuh manusia dan berkeupayaan dalam membina semula. Contoh, apabila kita terkena serangan jantung ia akan merosakkan otot atau organ jantung. Tapi,serangan kepada hati akibat pengambilan alkohol berlebihan boleh merosakkan hati. Namun, hati mampu membaiki organnya sendiri. Hati boleh dianggap sebagai INDUSTRI PEMPROSESAN dalam tubuh manusia dan juga menjalankan fungsi-fungsi kritkal."


dtc complex

Jom baca apa fungsi hati....

1. Merembeskan cecair hempedu- Cecair ini hanya dirembeskan ketika penghadaman untuk pencernaan lemak; ia memecahkannya kepada lapisan yang lebih kecil. Hempedu juga membantu dalam penyerapan vitamin larut lemak; A,D,E,K,F dan membantu mengasimilasikan kalsium. Hempedu juga menukarkan Beta Karotena kepada vitamin A.


2. Hati bertindak sebagai detoksifikasi..hati akan menggabungkan bahan-bahan toksik termasuk sisa metabolik,sisa racun serangga,dadah,alkohol dan bahan kimia dengan bahan2 lain yang kurang toksik. Bahan-bahan ini kemudiannya dikumuhkan dari buah pinggang. Oleh itu dalam usaha untuk mempunyai fungsi hati yang betul,anda juga mesti mempunyai fungsi buah pinggang yang betul.


3. Hati mengawal paras gula dalam darah dengan menukarkan tiroksina[hormon tiroid] ke dalam bentuk yang lebih aktif. Penukaran yang tidak mencukupi oleh hati boleh menyebabkan hipotiroidisme. Hati mewujudkan GTF [Faktor toleransi glukosa] dari kromium dan glutation. GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal parasa gula dalam darah dengan betul.


4. Hati memetabolisme lemak..salah satu fungsi hati ialah mensistesiskan asid lemak dari asid amino dan gula iaitu ketika pengeluaran kolesterol,lipoprotein dan phospholipid untuk menghasilkan tenaga. Makanan yang berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati,yang kemudian diangkut ke tisu lemak badan untuk penyimpanan.


Bagaimana nak detox hati? cemana pula nak sembuhkan masalah hati bengkak? Jika anda memilih supplement untuk menyelesaikan masalah anda, saya sarankan anda mengambil DTX Complex, sebab DTX Complex ni dirumus khas untuk merawat segala masalah berkaitan hati. acne vulgaris

Info: Jerawat belakang badan  dikaitkan dengan masalah hati yang bertoksin. Hati yang bertoksin dipengaruhi oleh jenis makanan yang kita ambil. Maklumlah hari-hari badan kita disumbat dengan bermacam jenis makanan berkolesterol tinggi, kandungan gula yang tinggi, kalau kurang masin tak sedap la pulak kan..so masin tu mesti la secukup rasa kata orang..kalau tak detox akibatnya menimbun lah toksin dalam badan kita ni. Lebih teruk lagi jika anda ambil mudah soal detox ni, anda akan mudah dihidapi penyakit obesiti, darah tinggi, kencing manis dan banyak lagi. Sebiji DTX Complex sehari mampu atasi masalah jerawat belakang badan anda!


DTX Complex

Kalau rajin ikut la tips rawatan jerawat depan dan belakang badan dalam video ni,
Salam sayang...
0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com