Thursday, 14 November 2013

Cergas & Bertenaga dengan Cinch Energy Tea Mix

Assalamualaikum..selamat pagi. Pagi2 ni saya nak tulis tentang Cinch Energy Tea Mix. Saya ni memang seorang penggemar teh. Lagi-lagi teh herba..Hibiscus tea, Green tea, Chamomile tea, Jasmine tea i loikee..sebab bau teh ni wangi rasa segar je..hehe..tapi sejak saya tahu Shaklee ada keluarkan produk teh sendiri juga- Cinch Energy Tea Mix yang juga sejenis produk energy booster jadi saya pun beli untuk mencuba..walaupun saya seorang suri rumah tapi bangun seawal jam 4.30 pagi dah menjadi rutin harian saya..mula2 bangun memang segar tapi bila dah masuk pagi2 pukul 8 tu dah rasa lemau dan mengantuk..jadi saya bancuh Cinch Energy Tea mix ni..kepala rasa segar dan ringan..teh ni rendah kalori so bagi anda yang ingin menurunkan berat badan elok lah cuba teh ni.




Shaklee Cinch energy tea mix diperbuat dari campuran teh- teh yang terpilih sahaja iaitu teh merah,teh hijau dan teh putih. Bahan yang terdapat dalam Cinch energy tea mix secara details:

  • Matcha Green Tea Powder ~ teh hijau gred tertinggi dari Jepun
  • Red Tea Extract ~ Antioksida yang mengandungi polifenol [ antioksida kuat untuk mencegah kanser dan menghalang tumor dari merebak]
  • White Tea Extract ~ mengandungi antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau
  • Rooibos Red Tea Extract ~ Tumbuhan herba dari Afrika; dikenali sebagai " The Miracle Tea" atau " Long Life Tea"
  • Maltodextrin - bahan dari jagung
  • Taurina ~ meningkatkan tenaga dan ketahanan badan

Teh merah, hijau dan putih telah di amalkan sejak zaman berzaman lagi dalam perubatan Cina mahupun Melayu. Antara manfaatnya:

* Mencegah kanser, penyakit berkaitan hati dan panas dalam
* Membantu metabolisme tubuh, melancarkan peredaran darah, melambatkan proses penuaan 
* Menghilangkan lemak dan membantu pencernaan
* Anti-oksidan, perlindungan dari kanser
* Detoxifies
* Anti Microb
* Perlindungan terhadap penyakit jantung
* Menurunkan kolesterol













Puan Hani | Shaklee Independant Distributor [ID: 883549]
019-3630891 | healthybeuti@gmail.com | FB: Hani Nadhirah

0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com