Saturday, 21 September 2013

B is for BEAUTY!

Excited tak tengok tajuk entry kali ni??sebut beauty je semua dah teruja kan..jangan tak tahu vitamin Bcmplex selain bertindak sebagai anti stress ia juga vitamin wajib untuk KECANTIKAN! Setiap jenis vitamin B yang terkandung dalam Bcomplex mempunyai peranan tersendiri dalam kecantikan kulit.


Perlu diingat Bcomplex merupakan vitamin anti stress yang mana stress merupakan salah satu faktor masalah kulit seperti berjerawat. B-Complex terkenal dengan fungsinya yang mampu mencegah akne dan menggalakkan kesihatan secara keseluruhan.






Nak lagi tips cantik??Sebenarnya Shaklee menawarkan set asas yang membuatkan kulit anda glowing,bebas jerawat,gebu dan bersinar2. Siapa taknak kan kulit gebu.Set asas yang saya maksudkan ialah Vitamin E, Bcomplex dan Vitamin C. Jom kita berkenalan dengan ketiga-tiga vitamin ni..



Vitamin E
Vitamin E diketahui umum adalah vitamin untuk kecantikan kulit, melawan penuaan wajah,kedut-kedut dan jeragat diwajah. Vitamin E bersifat anti-oksida dalam bentuk fat-soluble (manakala Vitamin C dalam bentuk water soluble)


B Complex
Vitamin B-Complex ( B for Beauty) menjaga kesihatan kulit daripada dalam. Ia membantu mengurangkan garis-garis halus di kulit. Vitamin B-Complex juga penting untuk melanin yang memberi warna pada kulit. Lebih kerap anda berada di bawah matahari, lebih banyak B-Complex diperlukan.


Vitamin C
Selain daripada protein, kulit memerlukan Vitamin C untuk membentuk kolagen. Kolagen ibarat simen yang mengikat batu-bata(protein), supaya kulit sentiasa kenyal. Kekurangan kolagen membuatkan tubuh anda mudah lebam dan calar, kering dan bersisik. Kolagen yang cukup daripada Vitamin C yang baik membuatkan kulit anda kelihatan bersinar dan gebu.



Dapatkan kulit yang cantik dengan gabungan ketiga-tiga vitamin asas ini. Saya sendiri mengamalkan set asas kulit ni..nak tengok hasil dia tak?tunggu entri seterusnya nanti..ehehhee...













Puan Hani | Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
019-3630891 | healtybeuti@gmail.com

0 comments:

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com