Saturday, 21 September 2013

B is for BEAUTY!

Excited tak tengok tajuk entry kali ni??sebut beauty je semua dah teruja kan..jangan tak tahu vitamin Bcmplex selain bertindak sebagai anti stress ia juga vitamin wajib untuk KECANTIKAN! Setiap jenis vitamin B yang terkandung dalam Bcomplex mempunyai peranan tersendiri dalam kecantikan kulit.


Perlu diingat Bcomplex merupakan vitamin anti stress yang mana stress merupakan salah satu faktor masalah kulit seperti berjerawat. B-Complex terkenal dengan fungsinya yang mampu mencegah akne dan menggalakkan kesihatan secara keseluruhan.






Nak lagi tips cantik??Sebenarnya Shaklee menawarkan set asas yang membuatkan kulit anda glowing,bebas jerawat,gebu dan bersinar2. Siapa taknak kan kulit gebu.Set asas yang saya maksudkan ialah Vitamin E, Bcomplex dan Vitamin C. Jom kita berkenalan dengan ketiga-tiga vitamin ni..



Vitamin E
Vitamin E diketahui umum adalah vitamin untuk kecantikan kulit, melawan penuaan wajah,kedut-kedut dan jeragat diwajah. Vitamin E bersifat anti-oksida dalam bentuk fat-soluble (manakala Vitamin C dalam bentuk water soluble)


B Complex
Vitamin B-Complex ( B for Beauty) menjaga kesihatan kulit daripada dalam. Ia membantu mengurangkan garis-garis halus di kulit. Vitamin B-Complex juga penting untuk melanin yang memberi warna pada kulit. Lebih kerap anda berada di bawah matahari, lebih banyak B-Complex diperlukan.


Vitamin C
Selain daripada protein, kulit memerlukan Vitamin C untuk membentuk kolagen. Kolagen ibarat simen yang mengikat batu-bata(protein), supaya kulit sentiasa kenyal. Kekurangan kolagen membuatkan tubuh anda mudah lebam dan calar, kering dan bersisik. Kolagen yang cukup daripada Vitamin C yang baik membuatkan kulit anda kelihatan bersinar dan gebu.



Dapatkan kulit yang cantik dengan gabungan ketiga-tiga vitamin asas ini. Saya sendiri mengamalkan set asas kulit ni..nak tengok hasil dia tak?tunggu entri seterusnya nanti..ehehhee...













Puan Hani | Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
019-3630891 | healtybeuti@gmail.com

Friday, 20 September 2013

Cegah stress dan obesiti dengan Bcomplex

Selamat pagi sabtu semua...semoga pagi ini memberi seribu manfaat dan rezki yang melimpah kepada kita.aminn..pagi-pagi encik suami dah buka cerita tentang seorang kawan di tempat kerja beliau yang jatuh pengsan akibat stroke.erm...ni kali kedua beliau dikejarkan ke hospital. terkejut pun ada sebab umur member ni baru mencecah 31 tahun..muda kot..

.....actually saya nak share sikit kaitan stress dengan dengan penyakit jantung...Sebenarnya stress ialah punca kepada banyak penyakit2 kronik lain. Banyak kesan2 kurang baik ke atas kehidupan..especially wanita. Stress mengganggu sistem pencernaan kita (sakit perut,sembelit,cirit-birit), menjejaskan sistem imuniti badan (mudah demam), meningkatkan kadar denyupan jantung, tekanan darah tinggi, sukar tidur, penambahan berat badan...hihi point yang last tu memang menarik kan..berat badan naik bukan je sebab banyak makan..tapi kalau kita stress pun boleh menyumbang ke arah overweight/obesiti.




Untuk mengawal stress ni anda perlukan vitamin Bcomplex..di sini saya nak berkongsi bagaimana Bcomplex membantu..jom kita lihat ahli keluarga viitamin Bcomplex- vitamin B1, vitamin B2 (niacin), vitamin B5, vitamin B6, vitamin B9 (asid folic), vitamin B12...kesemua jenis vitamin B ni diperlukan oleh badan anda..


  • Vitamin B1~ menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otal, membantu kesihatan sistem saraf, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, membantu sistem pencernaan dan metabolism..
  • Vitamin B2~ memproses asid amino dan lemak. Juga membantu mengaktifkan vitamin B6 dan asid folic.
  • Vitamin B3~ membantu mengurangkan kolesterol di dalam darah dan pengaliran kolesterol dalam darah; membantu dalam kesihatan kulit yang baik, membantu sistem pencernaan..kajian klinikal membuktikan kadar B3 yang rendah dapat menyebabkan depresi dan seterusnya meninggikan kadar untuk menjadikan seseorang psyco/sakit mental.
  • Vitamin B5~ membantu mengurangkan stress fizikal/mental; membantu mengurangkan penuaan pramatang
  • Vitamin B6~ Vitamin utama dalam proses asid amino. Mengawal serotonin di dalam otal kerana ketidakseimbangan serotonin akan menyebabkan depressi..
  • Vitamin B9~ Bersama-sama dengan vitamin B12, vitamin B9, membantu fungsi neurotransmitter as well as aktiviti mengurangkan depresi di dalam badan
  • Vitamin B12~ mengawal kesihatan sistem saraf dan membantu pembinaan sel darah merah. kekurangan B12 akan menyebabkan depressi, tidak tenteram



Apakah pilihan Bcomplex anda?Pilihan saya tentulah....


Bcomplex Shaklee...Kenapa?
Ia mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif~ Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee.~Mudah ditelan~Mengandungi 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin.


Stress ni kalau dibiarkan akan memberi kesan buruk pada kesihatan anda..bertindaklah dari sekarang sebelum penyakit-penyakit kronik lain bersarang dalam tubuh badan anda.Sekian semoga perkongsian ini bermanfaat buat anda yang membaca..InshaAllah..


Salam sayang...
hani


Puan Hani| Shaklee Independant Distributor [ID: 883549]
019-3630891| email: healthybeuti@gmail.com
FB: www.facebook.com/nadhirahani

Thursday, 19 September 2013

Mari Berkenalan dengan Alfalfa Complex

Alfalfa tumbuhan 1001 fungsi, bukan untuk ibu yang menyusukan anak je tauu!! Antara fungsi alfalfa yang wajib anda tahu dan ingat :

1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
5. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
6. Merawat arthitis
7. Bagus untuk elergi dan ekzema
8. Merawat athma
9. Mencuci usus bagi membuang toksik
10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitam dalam buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan
12. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
13. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
15. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
17. Meningkatkan stamina seorang suami
18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
19. Membuang angin dalam badan
20. Dan banyak lagi untuk disenaraikan…
21. Baik untuk kesihatan dalaman wanita, berfungsi seperti Kacip Fatimah (perapat!), membantu melancarkan kitaran haid, dan banyak lagi kebaikan Alfalfa.


Waahhhh...banyakkan kebaikan Alfalfa Complex ni..saya sendiri yang dah lama mengamalkannya sampai sekarang rasa teruja dengan keberkesanan Alfalfa ni...sembang sana sini wajib okey ku cerita tentang betapa bestnyer Alfalfa ni!hehe..










Puan Hani | Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
0193630891 | healtybeuti@gmail.com

Advance Joint Health Tablet: Memelihara kesihatan sendi



















Siapa yang wajib amalkan Joint Health Tablet (AJHT)?Orang tua je? 
....erm..actually AJHT ni sesiapa sahaja boleh mengamalkannya tak kira lelaki atau perempuan yang ingin mengekalkan kesihatan sendi...yang aktif dan lasak..biasanya ibu bapa kita yang mengalami penyusutan tulang rawan..orang muda yang lasak atau ibu-ibu yang supermom!

kalau perasan kan ibu-ibu yang ada anak2 kecik ni selalu sakit sendi..sakit belakang,sakit pinggang dan lenguh sana sini..maklum la semuanya dah longgar..dengan nak kejar anak-anak lagi,buat kerja rumah,kerja ofis lagi...memang lah sakit & lenguh..ye tak..


Apakah gabungan terbaik untuk kesihatan sendi?

Jika ada bajet lebih,saya sarankan gabungan terbaik untuk eksihatan sendi Shaklee iaitu ALFALFA COMPLEX, OMEGA GUARD & OSTEMATRIX..

Sakit belakang dah ok jom kita joget-joget..hihi...














Puan Hani| Shaklee Independant Distributor [ID: 883549]
Whatsapp: 019-3630891| Email: healthybeuti@gmail.com
FB:www.facebook.com/nadhirahani

Sakit Sendi?Otot?Lutut?


Pasti setiap orang pernah rasa joint discomfort kan? Kalau parents kita yang tua memang lagilah biasa..macam saya sendiri mengadap komputer pasti akan sakit menangkap tulang belakang,lutut,tengkuk,tulang pinggul..

AJHT melegakan dan membantu mereka yang mempunyai masalah sendi dan mengikut klinikal test, kesannya boleh dirasai selepas 5 hari penggunaan..bukan i claim yer...Shaklee yang claim dengan yakinnya..



Hadiahkan AHJT kepada ibu bapa,mertua atau untuk diri sendiri

Bagaimana ia bertindak? Joint Health Tablet membantu dalam 3 cara:

    1. Menyokong keselesaan sendi: Ekstrak Boswellia menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan.
    2. Bertindak sebagai 'kusyen" : Ekstrak jagung membantu mengekalkan tulang rawan.
    3. Memelihara tisu penyampung yang sihat: Zinc, Copper, Manganese dan vitamin C merupakan nutrien penting dalam kesihatan sendi dengan membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.
Melalui tiga cara ini lah AJHT dapat membantu melegakan sakit-sakit sendi. Shaklee AJHT ni sangat2 bagus sebab ianya dihasilkan dari ramuan aktif iaitu Boswellia yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi.


 Rugi lah kalau tak cuba AJHT ni..saya sendiri dah cuba reward untuk diri sendiri..nanti saya akan share pengalaman saya sepanjang mengambil AJHT serta Q&A tentang AJHT..sekarang nak siapkan kerja-kerja rumah dulu kita jumpa lagi nanti yer...daaa uols...
















Puan Hani| Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]|
Whatsapp:019-3630891| Email: healthybeuti@gmail.com
FB: www.facebook.com/nadhirahani

13 Tanda Tubuh Anda Perlukan Makanan Tambahan





Tahukah anda bahawa adakalanya tubuh juga memerlukan makanan tambahan? Biasanya makanan atau supplement diperlukan  apabila pola pemakanan kita tidak teratur dan corak pemakanan kita yang kurang seimbang masuk ke dalam tubuh kita. Ada beberapa keadaan tubuh di mana anda memerlukan supplement agar kesihatan tubuh tetap terjaga.

Jom semak!

1. Kebiasaan pola pemakanan menentukan lancar atau tidak kitaran tubuh, kerana  jika kitaran tidak lancar maka kesihatan tubuh akan terganggu. Jika anda kerap makan makanan berkolesterol tinggi seperti makanan bergoreng, daging dan makanan     berlemak, maka tubuh anda memang memerlukan makanan tambahan.


2. Kolesterol tinggi dalam darah akan menyebabkan gangguan asterosklerosis atau penebalan dan pengerasan dinding pembuluh darah. Apabila Anda tidak suka makan sayur- sayuran dan buah-buahan (makanan berserat) apalagi jika anda jarang melakukan senaman, maka ia menyebabkan tubuh mudah terasa letih, daya tahan berkurang dan mudah terkena penyakit.


3. Saat anda sedang menjalani diet ketat, maka tubuh anda kekurangan gizi atau kalori. Untuk itu, ada baiknya anda dinasihatkan memasukkan makanan tambahan ke dalam diet harian anda.

4. Sering mengalami kembung, mual, pedih ulu hati atau terkena gangguan sistem pencernaan. Biasanya anda mengalami masalah dengan enzim pencernaan. Anda memerlukan supplement agar membantu mengatasi masalah enzim dalam pencernaan anda.

5. Apabila anda stress, biasanya otak bekerja terlalu keras sehingga membuatkan anda sukar untuk fokus. Di saat itulah tubuh memerlukan supplement agar lebih fokus menjalani aktiviti anda.

6. Daya tahan tubuh lemah, seperti letih, lemah, loya, kelelahan badan akan mudah diserang penyakit. Gangguan pada pembuluh darah atau vena akan menyebabkan gangguan jantung dan berbagai penyakit lainnya.

 7. Penuaan dini seperti kulit keriput dan tanda-tanda lainnya merupakan akibat dari kekurangan nutrisi dan zat-zat tertentu yang diperlukan oleh tubuh.

8. Bagi anda yang berusia 50 tahun di atas, biasanya organ-organ tubuh mulai mengalami penurunan fungsi, sehingga memerlukan makanan tambahan agar metabolisme tubuh tetap optimal.

9. Tubuh sering mengalami pegal-pegal atau  radang sendi. Aktiviti yang tidak padat, sering menimbulkan rasa kaku atau nyeri pada sendi-sendi, terutama bagi yang memasuki usia pertengahan. Hal ini terjadi kerana lapisan pelindung mulai menipis dan akibatnya cairan yang berfungsi melindungi sendi akan berkurang.

10. Tubuh badan anda sedang menjalani perubatan tertentu, baru sembuh dari sakit, setelah menjalani pembedahan, anda memerlukan makanan tambahan untuk mempercepatkan pemulihan.

 11. Bagi perempuan dewasa yang mengalami pendarahan haid berlebihan, perempuan hamil atau menyusu, maka mereka lebih banyak memerlukan zat-zat tertentu seperti zat besi dan folate.

 12. Mata terasa lelah dan kurang bersinar, keadaan seperti ini, biasanya mata mengalami stress atau ketegangan bila fokus terlalu lama pada suatu titik. Seperti membaca, bekerja dengan komputer atau menonton televisyen (ditambah dengan efek radiasi).  Bila hal ini berterusan, akan mengakibatkan kerosakan mata.

 13. Mengalami gangguan fungsi hati atau menyembuhkan penyakit hepatitis, maka anda memerlukan diet khusus dan memerlukan makanan tambahan khusus. So, come get a better life with food supplement.



Amacam? ada tak tanda-tanda u all perlu ambil supplement? kalau rasa kebal lagi meh tengok sini pula..cuak jap..rasa macam terpaksa je makan supplement..













Puan Hani | Shaklee Independent Distributor [ID: 883549]
019-3630891 | healtybeuti@gmail.com

Disclaimer

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsikan dilaman ini bukan bertujuan merawat,mencegah,mendignose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat dari pakar kesihatan.

Copyright © Diary of My Life | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com